Koniec 艢wiata napisa艂/a:
@2xup
Nie rozumiem tych podniet. Korwin-Mikke, czy Cejrowski ju偶 nie jest w modzie to teraz trzeba powo艂a膰 do 偶ycia nowy autorytet "m贸wi膮cy prawd臋". No i odkopali Mariuszka. I co z tego ich p馃がlenia wynika? Nie znam nikogo w realnym 偶yciu kto by si臋 Mariuszkami, Januszkami, Wojtusiami specjalnie zachwyca艂. A bo rz膮d chce nam zabra膰 bro艅, a 偶e podwy偶sza podatki, a 偶e ty艂em, a 偶e przodem, a 偶e bokiem, a 偶e nie wiadomo dlaczego. Jak nie g贸wno to sraczka. Siedzi ten celebryta w Stanach, wp馃がla kawiory i sra z艂otym py艂em, a z niedoboru zachwyt贸w nad jego osob膮 za艂o偶y艂 vloga. No i oczywi艣cie polaczkowate gumisie i plastusie ju偶 maj膮 swojego wodza i to z Ameryki. Koksuje, r馃がa celebrytki, robi z siebie kowboja. Idealny autorytet dla polaczk贸w-robaczk贸w-cebulaczk贸w.
Jak si臋 nie ma w艂asnego m贸zgu to trzeba mie膰 przewodnika.
Korwin-Mikke nadal ma do przekazania co艣 ciekawego. To 偶e sam nie widzi jaki jest i 偶e odstrasza ludzi od swoich przekona艅(albo widzi i robi to specjalnie) to inna sprawa i jej nie neguj臋. Nie umniejsza to faktu 偶e od wielu lat twardo stoi przy swoich pogl膮dach czego nie mo偶na powiedzie膰 o obecnej klasie politycznej. Ju偶 samo to dodaje mu powagi.
Cejrowskiego r贸wnie偶 ceni臋. Niezbyt mnie interesuje to co m贸wi m贸j ojciec(偶e Cejrowski to burak i cham) mimo i偶 mo偶e mie膰 racj臋. Tak samo jak Korwin-Mikke przekazuje swoje pogl膮dy od bardzo dawna i si臋 ich trzyma.
Mariusz Max Kolonko r贸wnie偶 ma co艣 ciekawego do powiedzenia i uwa偶am 偶e warto go wys艂ucha膰. To jak 偶yje prywatnie nie ma znaczenia. Nie zauwa偶y艂em te偶 aby jedno m贸wi艂 a drugie robi艂 w przeciwie艅stwie do co poniekt贸rych przedstawicieli kasty duchownej.
Nie chcesz ogl膮da膰 to nie ogl膮daj. Gdyby nie tw贸j durny komentarz/e w艂a艣nie przeszed艂bym nad tym tematem czytaj膮c "dyskurs" i klikaj膮c nast臋pn膮 stron臋 no ale niestety nie mog臋. Je偶eli nie obracasz si臋 w艣r贸d ludzi kt贸rzy si臋 zachwycaj膮 ww. to trudno. Ale prezentujesz to w spos贸b co najmniej odpychaj膮cy. W moim towarzystwie te偶 nie ma ludzi 艣lepo wierz膮cych w to co ww. m贸wi膮 jednak偶e jak wida膰 w przeciwie艅stwie do ciebie potrafimy sobie co艣 przeanalizowa膰 i przedstawi膰 argumenty za oraz przeciw tezie. Ty stwierdzi艂e艣 偶e polaczki-cebulaczki, biedaki p馃がlone s膮 t臋pe i warto si臋 z nich po艣mia膰.
Ja musz臋 powiedzie膰 偶e 艣mieszny(albo 偶a艂osny... zale偶y jak patrze膰) jeste艣 ty w艂a艣nie z tym stylem wypowiedzi. Je艣li ty i twoi znajomi jeste艣cie takimi alfami i omegami 偶e nie szukacie autorytet贸w tylko sami nimi jeste艣cie to prosz臋, ujawnij swoje prawdziwe imi臋 i poka偶 nam, cebulaczkom drog臋 jak膮 mamy pod膮偶a膰.
Cytat:
Jak si臋 nie ma w艂asnego m贸zgu to trzeba mie膰 przewodnika.
Nie wiem jak to skomentowa膰... Po prostu pokazuje to twoj膮 megalomani臋. Trudno. Nie wiem co wi臋cej napisa膰. Mo偶e kto艣 mnie poprawi albo co艣 doda do mojej wypowiedzi.