Ten komentarz nie ma sensu. Ani administracja Bidena nigdy nie trzymała kolana na szyi rosji, gdyż nigdy nie wspierali Ukrainy żadnymi znacznymi dostawami uzbrojenia, ani administracja Trumpa nie za bardzo wspiera rosji luzując jakieś sankcje na rosję albo pomagając im w konflikcie. Weź głęboki oddech i czytaj mniej wiadomości ze świata.
I wiesz to z TVNu?
I wiesz to z TVNu?
Słowo klucz KORPORACJE. Czyli ZŁO tego świata.
Reszty nie rozumiesz.
I wiesz to z TVNu?
Wystarczyłoby trochę poczytać o świecie, a nie wyznawać konfiarski bełkot
@ napisał:
"Za to spowodowali spadek wartości amerykańskich korporacji o ponad bilion dolarów, i wzrost kosztów życia każdego Amerykanina o 5.000 dolarów rocznie."
A Tobie się wydaje, że to historie z TVNu. Więc posłuchaj, wprowadzenie przez Trumpa taryf celnych wywołało zawirowania na rynkach finansowych i to jest fakt. Na przykład, w marcu 2025 roku, indeks S&P 500 odnotował spadek o 2,7%, co było największym dziennym spadkiem w tym roku. Łącznie, od szczytu w lutym 2025 roku, indeks ten stracił ponad 8%, co odpowiada utracie wartości rynkowej o około 4 do 5 właśnie bilionów dolarów.
Źródło choćby tu:
Czy tu:
Inną twarzą tych zawirowań będą właśnie rosnące koszty życia dla samych amerykanów. Na przykład, taryfy nałożone na import z Meksyku i Kanady miały podnieść ceny żywności, ponieważ dwie trzecie importowanych warzyw w USA pochodzi z... Meksyku! Instytut Petersona oszacował, że takie taryfy mogłyby zmniejszyć PKB USA o 134 miliardy dolarów, co przekładałoby się na utratę około 1.000 dolarów na gospodarstwo domowe . Ale też inne analizy sugerują, że taryfy mogłyby skutkować dodatkowymi kosztami rzędu 3.700 dolarów na gospodarstwo domowe
Źródło:
Co tam teraz powiesz, obrońco Trumpa?
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.krach na giełdach największy od 1929 roku?
Chłopie, zrobiłeś zajebistego posta, który spokojnie mógłby pójść jako artykuł na portal Onet czy WP, ale na Sadolu skrajnie prawicowe przygłupy nie przeczytają nawet pierwszego zdania.
Czyli fakt, że jednak miałem rację i wyłączyli pasek z notowaniami, Ci nie przeszkadza… dalej próbujesz racjonalizować. Czy jednak zbierasz się na odwagę i próbujesz mnie przeprosić, że bezpodstawnie mi zarzuciłeś kłamstwo?
Czy Ty jesteś zdrowy na umyśle? Za czasów administracji Joe Bidena, od początku jego kadencji w styczniu 2021 roku do początku 2025:
Pomoc wojskowa:
[...]
Pomoc finansowa i humanitarna:
[...]
Wsparcie polityczne i dyplomatyczne:
[...]
2. Współpraca międzynarodowa:
[...]
Łączna wartość pomocy (stan na początek 2025 r.):
[...]
Całkowita pomoc USA dla Ukrainy przekroczyła 120 miliardów dolarów, co czyni USA największym pojedynczym donatorem wsparcia dla Ukrainy.
Czyli jesteś sztuczną inteligencją z wgranymi upodobaniami? Za niedługo nie da się ciebie odróżnić od trolskiego gimbusa z piwnicy!
Nic co wymieniłeś nie powoduje jakieś przewagi Ukrainy w wojnie w której niestety powoli ruska swołocz posuwa się na zachód. Więc mój komentarz nie traci nic na swojej wartości...
Ostatni raz Ci odpiszę, bo powoli zaczyna mi ta czynność ciążyć. Nie wiem jakiej przewagi można oczekiwać przy takich dysproporcjach. Efekty pomocy są takie, że Ukraina broni się ponad 3 lata. Gdzie Polska - bez pomocy - w 39` broniła się 40 dni... Po drugie, Ukraina osłabiła rosję jak żadne państwo we współczesnej historii - a to z kolei leżało w interesie całego NATO.
Za to spowodowali spadek wartości amerykańskich korporacji o ponad bilion dolarów, i wzrost kosztów życia każdego Amerykanina o 5.000 dolarów rocznie. Gratulacje!!! Konfederacja byłaby dumna
I wiesz to z TVNu?