a ja się zastanawiam, skąd takie tuczniki mają kasę na te żarcie, dziennie pochłaniają tyle kalorii, co cała afrykańska wioska w miesiąc. W USA socjal nie stoi na najwyższym poziomie, a często w tym programie występuje biedota, którą ledwie stać na przyjazd do dr Nowzaradana.
[...] jakbyśmy chcieli tak wyglądać to prędzej zdechniemy z głodu na socjale niż tak się upasiemy. Tak naprawde na jedyną pomoc jaka może liczyć osoba bezdzietna to zasiłek dla bezrobotnych który jest przyznawany w specjalnych warunkach i nie każdemu a na dodatek to grosze a co dalej? Żebranie? Zbieranie ze śmietników? xD
Też często oglądając ten program zastanawiam się skąd te osoby maja kasę na taka "diete"? W USA socjal jest chyba słabo rozbudowany, nie wiem jak wyglądają renty czy inne świadczenia bo taka osoba jest niezdolna do pracy, dodatkowo niektórzy boją się zadzwonić po karetke jak nie mają kozackiego ubezpieczenia a te tuczniki sa operowane w szpitalu przez tego doktorka i jakoś za to nie płacą. Może i wyglądają c🤬jowo ale nie musza chodzić do roboty i użerać się z debilami za psi c🤬j. U nas nawet jakbyśmy chcieli tak wyglądać to prędzej zdechniemy z głodu na socjale niż tak się upasiemy. Tak naprawde na jedyną pomoc jaka może liczyć osoba bezdzietna to zasiłek dla bezrobotnych który jest przyznawany w specjalnych warunkach i nie każdemu a na dodatek to grosze a co dalej? Żebranie? Zbieranie ze śmietników? xD
Jako ktoś urodzony w 86 i od małego wp🤬lano nam do łba jak to dzieci w afryce umierają z głodu to wydaje mi się lekko zabawne jak na drugim krańcu świata ludzie umierają z otyłości.
Przecież ktoś to karmi. DO pewnego momentu to jest 100% winy "pacjenta" ale po pewnym momencie osoby które to coś tuczą są moim zdaniem współwinne.
Jesli to nie da rady samo sobie zrobić zakupów ani wyjśc z domu nawet bez pomocy to wystarczy ograniczyć żarcie które się tej osobie kupuje albo ją dowozi... Bez kitu.