@taajniak
Ja pracuję w skarbówce ... istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). ... Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni ... ... Największe problemy z urzędami mają kombinatorzy
podpis użytkownika
za jechanie po mnie przez wzglad na trollowa ksywke zawsze piwo!
Powiem ci, że nie jestem socjalistą, a w samym urzędach jest sporo osób o wyraźnie prawicowych poglądach. Ja jestem w centrum.
@Koniec Świata I ty się dziwisz, że ludzie piszą takie listy? Czy wy piep**** urzednicy myslicie ze ktos bedzie tracił czas który mógłby poświęcić na robienie realnej kasy na latanie po urzędach i składanie skarg bo jakiś patafian mu wyliczył że za mało go państwo okradło w podatkach?
Zaraz polecą teksty typu: "Wymienię syna z ZOMO na córkę, może być k🤬a."
![]()
@Koniec Świata
Mam pytanie. Kto kontroluje Urząd Skarbowy?
Chwała tym co wałki na podatkach robią przynajmniej dostarczają tańsze usługi społeczeństwo(u?).
Jak już pójdę na wybory to zagłosuję na coś co wydaje mi się trochę bardziej rozsądne, a jak nic nie będzie rozsądne to zagłosuję na Ruch Palikota, żeby wywoływał ból dupy i żeby coś się działo.
Wspaniała i odpowiedzialna postwa polskiego urzędnika.
![]()
Ja pracuję w skarbówce (...) istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). Trzeba tylko dowiedzieć się co ci przysługuje. Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni.
Pamiętaj, że każdy pracownik administracji jest także zwykłym obywatelem, podatnikiem i wyborcą.:
W takim razie powiedz mi na co mam w ramach "właściwej postawy" zagłosować? Korwin-Mikke i Nowa Prawica?![]()