Więc teraz zajrzyj do polskich więzień i policz ilu z tych bandytów przynależy do kościoła. Może więc zdelegalizujemy biblę?
No popatrz, a my mamy taką samą biblię, a mimo to dzielimy się na anglikanów, protestantów, rzymsko, grecko katolików i SETKI innych.
W islamie rówineż są gałęzie. Niektóre są normalne, nie biorą koranu dosłownie, traktują kobiety jak ludzi itd. A niektórzy są za szariatem. Porównaj sobie sunnitów z chadżyrytami.
Pozdrawiam idiotów, którzy porównują kulturę Zachodu do naszej. Robisz z siebie słusznie idiotę. Nie ma u nas przyciągającego socjalu, ponad 90% to chrześcijanie, mamy niechęć do obcych. Kiedy na Zachodzie jest po kilka procent muzułmanów, u nas jest ich zaledwie 5000, więc o islamizację się nie martw. Aha, poczytaj o przestępstwach i zamachach dokonywanych przez chrześcijan. Z pewnością jest ich o wiele więcej.
Mam ogromny ból dupy, że ludzie niespełna rozumu nie zdają sobie sprawy, że 85% przestępstw w Polsce jest popełnianych przez KATOLIKÓW! Tak, przez katolików (bo około tylu mamy obecnie w kraju). A w biblii nie ma przecież nic o biciu żon, gw🤬ceniu, zabijaniu innych, kradzieżach itd. A mimo to ludzie tak robią. W islamie przynajmniej robią coś w co głęboko wierzą, jest to oczywiście bzdura i głupota, ale w to wierzą.
Słowem zakończenia. J🤬 wszystkie religie, są różni ludzie.
A ilu z nich przestrzega biblii (np. nie kradnij)? A teraz poczytaj Koran i zobacz co mówi o niewiernych.
I jak niby chciałbyś ich rozróżniać? Poza tym oni między sobą się tłuką, więc te różnice wiele nie zmieniają w ich charakterze. Oni są na tym etapie co chrześcijaństwo w średniowieczu (fanatyzm religijny).
Bingo. Różne kultury, dlatego ich nie powinno tu być. Ich wartości, moralność jest skrajnie różna od europejskiej. I co z tego, że ich w Polsce jest mało? Na początku zawsze czegoś musi być mało, zanim będzie więcej. To żaden argument.
I pokaż mi choć jedno zabójstwo z Polski na tle religijnym.
To, że powiem, że jestem chrześcijaninem nie czyni mnie nim. Powinieneś to wiedzieć. Życzę ci życia na arabskiej dzielnicy. I obyś za dużo KWASÓW nie miałZobacz zdjęcia kobiet oblanych kwasem to może wreszcie zacznie dopływać krew do mózgu.
Khalidov wiele razy wypowiadał się na temat swojej religii. Nie jest jakimś pop🤬lonym fanatykiem, wypowiada się normalnie, jak człowiek. Ogólnie fanatyzm jest zły, czy to katolik, muzułmanin, żyd, czy jeszcze do czego tam sie ludzie modlą. Jak widać przyjechał do Polski, potrafił się dostosować do naszej kultury, tradycji i w pełni się asymilował z naszym społeczeństwem. Jego żona przeszła na islam, a jakoś twarzy, nóg i dekoltu nie załsania. Jakoś nie słyszałem, żeby oblał ją kwasem albo co, a na KSW była...
No właśnie o to chodzi, że katolicy nie przestrzegają w ogóle przykazań biblijnych. Islam natomiast jest na to uczulony. [...]
Pozdrawiam![]()
"naszego" oj polska cecha, nie wazne, ze jedzie sie po ciapatych jak po szmatach, jak cos sie oplaca to nawet ciapatemu wylize dupe, tak jak wasi ojcowie i dziadkowie sprzedawali swoje rodziny nazistom, zeby miec na wodke podczas wojny, bo sie oplacalo
A myślisz, że we Francji i w UK od początku było źle (zamachy terrorystyczne, morderstwa, kwasy, ataki na policje)? Nie, nawet całkiem nie źle się im żyło. Później było już tylko gorzej. O Czeczenach w Polsce możesz poczytać na forach z Białegostoku. Zobacz jak "dobrze" się asymilują. Może się obudzisz.