Poza tym co usłyszałeś od kolegi powyżej, dzieci są zmuszane w taki sposób że stanem "domyślnym" jest ich obecność na lekcjach religii. Wciąż to rodzice muszą wystosować pisemny akt woli, że miałoby być inaczej.
Od razu k🤬ą... wystarczy być debilem. Niesamowite. W sierocińcach kiedyś była duża śmiertelność... no kto by się spodziewał? ;]
I oczywiście winny jedynie kościół prowadzący "ośrodki", a nie ten, kto pomagał je organizować i dowoził tam dzieciaki.
A są zmuszane?
Są miejsca w PL gdzie jak sie nie pokazesz w niedziele w kościółku w niedziele to możesz liczyć sie ze społecznym wykluczeniem. Sam nie chodziłem na religie jako dziecko i inne dzieciaki tez gadały że żyd czy jehowy. Juz nawet nie mowie o krajach 3 swiata gdzie jak nie jestes za jezuskiem czy innym mahometem to dzie zgw🤬cą i podpalą. Ale nie wiem czy na to wpadłeś. Dodatkowo powiem ci bo pewnie na to tez nie wiesz ze koscioły sa w duzej mierze sponsorowane ze skarbu państwa wiec skoro mnie tam nikt na siłe nie ciagnie to czemu mam za to płacic?
Islam i lewactwo to ideologie wymyślone i kierowane przez szeroko rozumiane żydostwo. Od Turcji po Arabię Saudyjską i od PiS aż po PO
Też byłbym wk🤬iony, gdyby mnie np. w wieku 8 lat wyr🤬ał, ale to nie jest metoda na rozliczenie. Są sądy, ciemne zaułki gdzie nie ma kamer itp xd
Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.
podpis użytkownika
In memory of power and in power of memory-Trinity ShotNie. Śmieć to osoba nie szanująca poglądów drugiego człowieka. Dokładnie taka jak Ty. Bezmyślna zupełnie. Zapnij pasy bo właśnie Cię rozjeżdżam.
Religia mająca wiele bogów ≠ wiele religii.Pominęłaś gdzieś chyba starożytny egipt, gdzie wyznawano wielu bogów a co za tym idzie religii i wierzeń im przypisanych. Było tego w c🤬j o których wiemy a nie wiadomo po ilu zatarto ślad jak po faraonce Nefretete, czy jakiejś takiej.
Tam całe miasta znikały w przeciągu jednej zmiany faraona.
Wszystko co jest tam teraz to jest religia "przyjezdna".
Ok, I Wojny Światowej nigdy nie było.Nie wiem czy Chrześcijanie zaczęli od mordów czy nie, bo mnie tam wtedy nie było, a nie mam zamiaru bazować się na informacjach spisanych zbyt dawno temu by to ktoś żywy pamiętał z opowieści dziadków.
Czyli "czarami" i tym że ktoś wierzy w innego boga niż oni, lub ma inne "i" w jednej z modlitw.Tak, nie popisali się później chociaż jestem w stanie im to wybaczyć bo walczyli ze zjawiskiem które teraz szerzy się w całej Europie.
Wikipedia podaje 5-15%. Użyłam górnego szacunku bo ta dolna granica to pewnie oficjalne dane rządowe; ludzie nie przyznają się do swej religii bo za to można mieć problemy w pracy/urzędzie/itp — podobnie zresztą jak niedawno u nas — tak więc zakładam że ta górna liczba jest właściwa.Kiedy ostatnio o tym czytałaś? Bo do dnia dzisiejszego wymordowali już 5%. Bo ja widzę 10.
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.