Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.
Oj... widzę, że trafiłem na kompletnego laika - wojującego ateistę.
Oczywiście, że nawrócenie jest konieczne. Jak mogłoby być inaczej? To by przeczyło głównym prawdom wiary.
Czym jest to nawrócenie? Czy może być "obraniem ateistycznej drogi, jednak zbieżnej z 10. przykazaniami"? Może czy nie?
Bo sam chrzest nie jest konieczny do zbawienia. Mówi o tym zarówno KKK jak i np. Lumen Gentium (LG 16) czy Nostra Aetate (NA 1-2) lub Gaudium et Spes (GS 22).
PS "Ateistyczna droga" to ta oderwana od kościoła, bo raczej ciężko mówić o wierze w zbawienie kogoś, kto nie uwierzył w Boga. Czyż nie?
Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.
Nasze dziedzictwo to religia Słowian a nie rzymsko-pedofilskie brednie.
Chyba twoja kultura, wielbiąca pedofilię i mamonę. Możesz sobie tam wierzyć w co chcesz, ale broniąc tej zorganizowanej grupy przestępczej zwanej KK, przez którą zginęły miliony ludzi na świecie pokazujesz jak prostym i miałkim człowiekiem jesteś. I żeby nie było, dla mnie każda religia to gówno, bo "religia jest dla ludzi bez rozumu". Nie popieram również takiego rozwiązywania spraw. Choć nie wiesz, czy czasami ten księżulo nie wsadzał swoich brudnych i spoconych łap w majtki córki, albo syna tego gościa, a ten postanowił się z nim rozprawić.
50 lat temu może tak było, teraz każdy ma to w dupie. Zresztą co cię zdanie innych obchodzi? Jeżeli godzin o finansowanie z budżetu to jestem za jego likwidacją, nie stanowi on zresztą kluczowej części.
Już biegnę ekspercie z odpowiedzią. Napewno znasz powiązanie nawrócenia i chrztu. A więc...
A jednak coś odpisałeś 🤣🤣🤣 . Nie za dużo co prawda, bo zapewne argumentów brak. Rozumiem. A tak nawiasem pisząc w dupie mam twoją prawackość i czyjąś lewackość. Ani jedno, ani drugie nigdy do niczego oprócz wojen i wojenek nie doprowadziły.Nawet już mi się nie chce odpisywać na te lewackie zaczepki.