Reszta na YT szukać za daleko nie trzeba, chodziło mi tylko o zainteresowanie gościem który moim zdaniem w k🤬e dobrze prawi!
Bardzo proszę szanowną moderację aby nie wp🤬lała tematu do polityka i religia bo nie ma tu nic ani o polityce ani o religii.
Gościu gadasz bzdury. Już sam nie wiem, czy sugerujesz, że nie było potopu ? Potop globalny był i jest na to mnóstwo dowodów.
Gdyby nie przekazy biblijne nie mielibyśmy informacji o tysiącach zdarzeń historycznych. Najnowsze badania archeologiczne potwierdzają obecnie rzeczy opisane w Biblii, które do tej pory znajdowały się w sferze bajek i legend.
hoinka i jajka wielkanocne są późniejszymi tradycjami, które kk zaakceptował, ponieważ nie stały w sprzeczności z należytym przeżywaniem ww. świąt, tylko je urozmaicały.
Jezus najprawdopodobniej urodził się w okresie wiosennym, a nie zimowym ( pasterze na wypasie), ale data 24.12 jest umowna, jestem w stanie się nawet przychylić do tego, iż celowo ustanowiona, by zastąpić pogańskie święta. Natomiast ciągle nie ma to najmniejszego wpływu na wiarę.
Szukacie jedynie na siłę dziury w całości...
Istnieje fałszywe przekonanie jakoby powstanie jakiejkolwiek skamieliny zajmowało tysiące lat.
normals522
To szkola jest do manipulowania. Poczytaj sobie w ogóle po co szkoła dawno temu powstała i co dzięki niej nagle państwo zyskało. (oddanych niewolników, którzy nap🤬lali inne kraje, by je rabować i tylko o to chodziło)
Dziecko nie powinno NIE MIEĆ jakiejkolwiek wiedzy, tylko po prostu dziecko powinno brać wiedzę z niezależnych źródeł i powinno uczyć się wiedzy, a nie p🤬lenia o szopenie. (w przenośni i dosłownie)
W szkole przedewszystkim jebie się jednostki wybitne. Szkoła ma uczyć swojego myślenia, jak najbardziej krytycznego. Spytajcie się nauczyciela na kogo głosuje i zapytajcie się o coś na prawdę inteligentnego, to zauważycie, że nauczyciele w szkołach to w większości dno intelektualne, takie nic nie warte lalki na sznurkach.