Wysłany:
2012-09-03, 16:49
, ID:
1380477
Zgłoś
Pisałem zajebiście długi i merytoryczny post, a w międzyczasie mnie wylogowało.
Ale c🤬ja, takie podejście jak wasze mnie wk🤬ia niemożebnie, nawet nie wyjdę na fajkę i oleję przerwę w pracy coby wam trochę wygarnąć:
1. Srsly? Patrzycie na RRSO (aż 9000%!!!!) przy pożyczkach na tydzień - dwa?
a)Niech chociaż jeden cwaniaczek bez cioci wiki powie mi jak się liczy RRSO. Stawiam browar. I to taki prawdziwy, nie sadolowy.
b)Przy RRSO pożyczki na tydzień koszta rzeczywiste z punktu widzenia pożyczkobiorcy to około 20% kwoty pożyczki. 15% kosztów przy średniej ściągalności na poziomie 60% to strata dla pożyczkodawcy. Przy uwzględnieniu kosztów stałych działalności, oczywiście.
2. Co jest w tym złego, że oni chcą zarobić? Ty też nie pracujesz tylko i wyłącznie dla aprobaty osób trzecich. Z czegoś żyć trzeba.
3. Nawet nie wiesz, drogi sadolu, jak to jest pożyczać twoje (ciężko zarobione, ofc) pieniądze CAŁKOWICIE OBCEJ osobie. Przykro mi, ale nie wiesz i koniec.
4. Teraz otwórz wikisłowniki, czy inne c🤬jemuje i zobacz, co znaczy słowo oszustwo. Teraz obejrzyj filmik. Znowu przeczytaj. Nie, myślenie nie boli. Widzisz? Klient przychodzi, na umowie ma napisane jak czarny c🤬j na lasce z nordycką cerą, ile ma zapłacić. I tyle ma zapłacić. Nic się nie zmienia w trackie, poza warunkami takimi jak wzrost inflacji. To nie jest oszustwo. I przykro mi, twój argument, że żerują na nieświadomości, jest inwalidą.
5. To całe uskarżanie się na lichwę, to tylko płacz leniwych sk🤬ieli, coby chcieli mieć wszystko w życiu za darmo. To jest definicja glisty bez kręgosłupa. Najpierw, zamiast zap🤬lać, narzeka, że po studiach nie czeka na niego praca z 10000zł netto, domem i samochodem służbowym, a potem zap🤬la za najniższą krajową, narzeka na system i, między innymi, na lichwę. A wystarczyło zap🤬lać, i nie wykręcisz się podatkami, zwolnieniami, brakiem pracy itd., a nie trzebaby było pożyczać od innych.
Znam ludzi, którzy ze strasznego syfu - alkoholu, bezrobocia, Wałbrzycha i innych gówien, stali się znacznymi przedsiębiorcami. Tylko oni się niestety nie op🤬lali, zapieprzali jak dzikie osły, kiedy wszyscy dookoła upijali się na smutno i narzekali.
Jeśli chociaż jedna osoba po tym poście przestanie na lichwę narzekać, to hejtujcie sobie ile fabryka dała.
Ave
EDIT: pkt. 1. b) Przy 9000% RRSO dla pożyczki na tydzień, koszta rzeczywiste z punktu widzenia pożyczkobiorcy to około 20% kwoty pożyczki. 15% kosztów przy średniej ściągalności długów na poziomie 60% to strata dla pożyczkodawcy. Przy uwzględnieniu kosztów stałych działalności, oczywiście.