Seboolek napisa艂/a:
殴le zrobi艂. Z艂odziej z艂odziejem ale to nie oznacza ze trzeba od razu go dziaba膰 no偶em. Na takie co艣 najlepiej zaopatrzy膰 si臋 w pa艂k臋 teleskopow膮 lub legaln膮 tonf臋 (bez pr臋ta, sama guma) i po prostu mu przyj馃が. Dzwonisz na policj臋 a gdy ten pr贸buje si臋 podnie艣膰 to mu jeszcze doj馃が najlepiej po goleniu lub udach. On ma by膰 obezw艂adniony a nie zaj馃がy. Przyjezdza policja, zgarniaj膮 c馃がjka a Ty masz czyste sumienie. Ja wiem 偶e w 艣redniowieczu ucina艂o si臋 艂apy ale mamy XXI wiek wi臋c trzeba troch臋 zdrowego rozs膮dku.
Chyba ci臋 poj馃がo, 偶e ludzie b臋d膮 z pa艂kami chodzi膰. Jak kto艣 kradnie cudz膮 w艂asno艣膰 to niech si臋 liczy, 偶e dostanie wp馃がl, a nawet no偶em w bebech kilka razy. To jest, k馃がa, tw贸j samoch贸d, a jaki艣 debil chce ci go podj馃が - b臋dziesz my艣la艂 o jakiej艣 pa艂ce czy we藕miesz pierwsz膮 lepsz膮 rzecz do 艂apy i go p馃がlniesz? Nie ka偶dy przewiduje takie scenariusze, wi臋kszo艣膰 zadzia艂a automatycznie bez my艣lenia. I ja mam p贸藕niej mie膰 nieprzyjemno艣ci, bo zareagowa艂em tak, a nie inaczej? To niech, k馃がa, robi膮 darmowe szkolenia samoobrony, unieszkodliwiania bandzior贸w itp. A j馃がy z艂odziej i tak mia艂 farta - w Teksasie by mu 艂eb odstrzelili. I ludzie by byli wdzi臋czny, 偶e jednego z艂odzieja mniej. No, ale to Polska, czyli chory kraj w kt贸rym bandzior ma wi臋ksze przywileje ni偶 zwyk艂y obywatel, kt贸ry broni swojego dobra...