podpis użytkownika
Moje hobbypodpis użytkownika
Moje hobby
Ty już sam nie wiesz o co się przyp🤬olić... aby tylko się przyp🤬olić, prawda? Z twojego pieniactwa na temat kasy nic nie wyszło, więc teraz będziesz wyciągał sprawy sprzed 1000 lat...
Krótko odpowiem zatem:
Po pierwsze: idiotów, którzy w historii swój brudny ryj wytarli chrześcijaństwem nie nazywaj tu kościołem... równie dobrze możesz o każdym pijaku powiedzieć złodziej, bo "każdy pijak to złodziej"... poza tym zobacz na dzieła ateistów z XX wieku - Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot, Kim Ir Sen, Che Guevara... tu dopiero można książki pisać...
Po drugie: jeżeli niezgoda na działania środowisk żydowskich lub politykę Izraela nazywasz antysemityzmem, to nie mamy tu o czym dalej gadać... a jeżeli myślisz, że katole mają siedzieć cicho, gdy im każdy nadskakuje, to też chyba coś ci się pomyliło...
Po trzecie: pedofilia w kościele... tu się zgodzę - każdy przypadek powinien być surowo karany, JEŻELI rzeczywiście taki gdzieś zaszedł i nie powinien być zamiatany pod dywan... trzeba tu jednak zauważyć, że w porównaniu do innych środowisk, przypadki pedofilii w kościele są w ilościach śladowych, a cała sprawa jest głównie napompowana przez media do granic absurdu, by wywołać tanią sensację, aby tylko sprzedał się nakład... jak przy każdym innym temacie zresztą...
Po czwarte: to nie katole "wybierają" sobie bliźnich, a ludzie decydują o tym czy nimi być czy też nie...
podpis użytkownika
co nie zmienia faktu że za tą kasę proboszcz jeździ mercem na dz🤬ki
Odcinasz historię swojej religii od tego co jest teraz mówiąc że ktoś wytarł sobie ryj kościołem 1000 lat temu?
śladowe przypadki są ujawniane a reszta jest dokładnie zamiatana pod dywan
Bo bardzo trudno dokonać aktu apostazji i utrudniają to zakłamani księża.
Jeżeli ja mam wybrać czy chcę być waszym bliźnim to wolał bym układać się z Hitlerem.
podpis użytkownika
Moje hobby