Jak by艂em m艂ody to by艂em ca艂ym sercem za organizacjami ekologicznymi. A teraz, gdy jestem starszy i powa偶niejszy widz臋 co to za syf. A teraz b臋d膮 nas j馃が katastrof膮 klimatyczn膮. Z ciekawostek: pami臋tna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowa艂a wi臋kszy wyrzut dwutlenku w臋gla ni偶 wszystkie samochody razem wzi臋te od pocz膮tku motoryzacji. A te jebusy ka偶膮 nam ogranicza膰 艣lad w臋glowy.
No niby tak. Planeta wyrzuca tyle ile si臋 da zr贸wnowa偶y膰. Ale my delikatnie dorzucamy, wi臋c bilans si臋 nie zamyka. No ale c馃がj z co2. S膮 gorsze rzeczy i syf, kt贸rym trzeba by si臋 zaj膮膰.
Niech k馃がy wyp馃がalaj膮 do Indii walczy膰 z zanieczyszczeniem. Roboty tam maj膮 na 100 lat.
Jak by艂em m艂ody to by艂em ca艂ym sercem za organizacjami ekologicznymi. A teraz, gdy jestem starszy i powa偶niejszy widz臋 co to za syf. A teraz b臋d膮 nas j***膰 katastrof膮 klimatyczn膮. Z ciekawostek: pami臋tna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowa艂a wi臋kszy wyrzut dwutlenku w臋gla ni偶 wszystkie samochody razem wzi臋te od pocz膮tku motoryzacji. A te jebusy ka偶膮 nam ogranicza膰 艣lad w臋glowy.
Gdyby艣 my 偶yli w epoce zlodowacenia, zamiast cofania si臋 lodowc贸w (15 tys. lat temu na terenie Polski bywa艂a 1 km warstwa lodu i jak topnia艂a to nie by艂o dzia艂alno艣ci cz艂owieka) to wm贸wili by lemingom konieczno艣膰 p艂acenia podatku z tytu艂u globalnego och艂odzenia
Jak by艂em m艂ody to by艂em ca艂ym sercem za organizacjami ekologicznymi. A teraz, gdy jestem starszy i powa偶niejszy widz臋 co to za syf. A teraz b臋d膮 nas j***膰 katastrof膮 klimatyczn膮. Z ciekawostek: pami臋tna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowa艂a wi臋kszy wyrzut dwutlenku w臋gla ni偶 wszystkie samochody razem wzi臋te od pocz膮tku motoryzacji. A te jebusy ka偶膮 nam ogranicza膰 艣lad w臋glowy.