Noboody napisał/a:
Kierowca włączył katowicki tryb😎
Nie do końca!W Katowicach,uważam,sąd skazał kierowcę niesłusznie!Przeanalizowałam zdjęcia,filmy i..wyobraziłam sobie sytuację.Wracające nad ranem,podochocone towarzystwo,jakaś przepychanka między,lub zaczątek bójki między panami-i kobieta która próbowała ich uspokoić-to się przeniosło na jezdnię którą miał jechać autobus.Zaczął na nich mocno trąbić,co się panom z tej grupy mocno nie spodobało i zaczęli skupiać się na ataku na kierowcę,na razie werbalnym;byli po obu stronach czoła autobusu-kobieta była PRZED SAMĄ MASKĄ;wszystko widać na filmie!Grupa mężczyzn z prawej strony zaczęła siłowo otwierać zamknięte drzwi autobusu obok kierowcy-z prawej strony-siłą je rozciągając..W tym momencie kierowca na nich spojrzał i,cały czas patrząc (być może w panice!) w prawo,na nich-ODRUCHOWO DEPNĄŁ GAZ DO DECHY!Nie sprawdzając co czy kto-jest przed maską autobusu!W celu ucieczki!Zresztą..kobieta mogła być w "martwym polu",dla kierowcy niewidoczna..Nie miał pojęcia że kogoś przejechał,jechał z ciałem w podwoziu dość długo..Mężczyźni,wiedzieli co się stało i biegli obok i za autobusem,dając znaki-kierowca jednak,przypuszczam,poczytał to za kontynuacje ataków na niego..Kluczowe jest kilka ułamków sekund:rozciąganie drzwi przez (rozjuszonych) mężczyzn ,głowa kierowcy w prawą stronę i depnięcie gazu do dechy,ODRUCHOWO,w panice!Kierowcę..uznano winnym..Wg mnie-niesłusznie!Jak rzadko-pasuje tu określenie"wypadek",czyli..śmierć,w bardzo wyrafinowany sposób -dopięła swego..CZEGO NIE POWINNI robić ludzie,wracający z imprezy-nie będę pisać,bo to oczywiste..
[ Dodano: 2025-02-22, 13:52 ]
JoSeed napisał/a:
Nooo... po wsiach i małych miastach jezdzi się elwgancko.
Zapraszam do Łodzi...
Podziękujcie amerykańskim żydom,którzy futrowali po wojnie niemców miliardami $ "na odbudowę"(w NAGRODĘ,że ich,żydów,naród-niemcy w Europie puścili przez komin!😡)-a Polskę wsadzili do stalinowskiego gułagu,gdzie był BRUD,SMRÓD I UBÓSTWO!😡Trwało to ponad pół wieku;myślicie,że ten ogrom strat,zaniedbania,braku pieniędzy,braku dostępu do nowoczesnej technologii i ponad pół wieku życia za żelazną kurtyną-da się tak!Pstryk palcami!-odrobić?Straty w substancji intelektualnej,są w ogóle nie do odrobienia NIGDY;nie było dekomunizacji i ONI mają się dobrze ,lepiej niż za ich czasów ..😡