auto fajnie trzyma sie zakretów ale trzeba mieć dobre opony a nie kupione u jakiegoś Heńka. Zawieszenie nie jest tak mało trwałe jak wszyscy uważają. W focusie mk2 zawieszenie wytrzymuje zdecydowanie mniej.
w mieście 6l.
Nie mogę się z tym zgodzić. Wiem ile potrafią spalić nawet takie silniczki jak 1.4 w mieście. Dla Twojego auta nawet producent podaje że w mieście bierze 8,7l/100. Ale ok. Chciałeś trochę pokolorować.![]()
Uwierz mi że w dużym zakorkowanym mieście typu Wrocław lub Warszawa pociągnie koło 10l/100 zwłaszcza zimą.
Na pocieszenie dodam że w korkach diesel też sporo wypije. 7-8l.
@TheMozg01
Mowią że o gustach sie nie dyskutuje ale nie rozumiem jak środek focusa może ci się bardziej podobać, średnia klasa materiałów a stylistyka jeszcze gorsza ale tak jak mówię kwestia gustu.
Focus zajebista fura, mialem mk1 1.6 w benzynie i robil po 1000mil tygodniowo na gorskich drogach i autostradach, nawet w 5 nieraz zaladowany caly bagaznik i nie zdechl, w pol roku 20k mil ponad wykrecil. Wiadomo nie mial sily przy takim obciazeniu ale szedl lepiej niz nie jeden diesel
Niesamowita frajda w zakretach. Teraz mam saaba 93 w dieslu i choc mlodszy wiele to wk🤬ia mnie i czasem tesknie za tym focusem, naprawde solidne auto.