T臋pemu tirowcowi c馃がj w dup臋.
Czy kto艣 wie, dlaczego je艣li jad臋 na autostradzie lewym pasem z t膮 sam膮 pr臋dko艣ci膮 razem z tirami, co chwil臋 jaka艣 k馃がa mruga mi z ty艂u d艂ugimi? Nie spowalniam, nie blokuj臋, osobowym wst臋p wzbroniony, czy co...?
Problem tez tworz膮 celnicy bo oni uwa偶aj膮 ze maja czas i wiele razy spotka艂em si臋 z tym ze zamiast zajmowa膰 si臋 cleniem itp to siedzi i rozmawia z kole偶anka. Druga sprawa to tachograf jednym ko艅czy si臋 czas wiec musi sta膰 na poboczu bo nie ma gdzie indziej stan膮膰, dlatego na jednym pasie s膮 2 auta. 3 auto na pasie pojawia si臋 jak leci co艣 wa偶nego np spo偶ywka, wojsko, humanitarka albo jak tutaj policjant ka偶e mu jecha膰 chod藕 nie ma gdzie. Masz do wyboru mandat za przekroczenie czasu pracy i to jest bardzo du偶y mandat albo stoisz na poboczu a po pauzie czekasz kolejne 15h.Tak to jest z tymi kolejkami na granicy z Bia艂orusi膮, czasem takie kolejki potrafi膮 ci膮gn膮膰 si臋 20-30km. I teraz pytanie, czy kierowca ci臋偶ar贸wki pr贸bowa艂 si臋 na chama wp馃がli膰 w kolejk臋 omijaj膮c ca艂o艣膰, czy kto艣 "wypchn膮" go z kolejki. Druga sprawa, 偶e cz臋sto tak si臋 c馃がje ustawiaj膮, stoj膮c dwie, a nawet trzy ci臋偶ar贸wki obok siebie w jad膮c w jedn膮 stron臋 (na drodze jednopasmowej), przez co generuj膮 jeszcze wi臋kszy zam臋t, d艂u偶enie si臋 kolejek i kork贸w. C馃がj w dup臋 ka偶demu, co chce na si艂臋 si臋 wcisn膮膰 i wyprzedza膰 generuj膮c zam臋t.
cyt:
"
Czy kto艣 wie, dlaczego je艣li jad臋 na autostradzie lewym pasem z t膮 sam膮 pr臋dko艣ci膮 razem z tirami, co chwil臋 jaka艣 k馃がa mruga mi z ty艂u d艂ugimi? Nie spowalniam, nie blokuj臋, osobowym wst臋p wzbroniony, czy co...?"
Prawym. Prawym pasem, razem z tirami.
Z tego wk馃がu a偶 si臋 pomyli艂em.
Nie wiem co upowa偶nia kierowc臋 du偶ego do stania sobie w kolejce na 艣rodku jezdni, ale zachowanie "policjanta" skandaliczne.
Zadzwoni艂bym na 112 i poprosi艂 o przys艂anie prawdziwego i zdrowego psychicznie i wykonywa艂 dopiero jego polecenia.
podpis u偶ytkownika
R贸b tak, 偶eby TOBIE by艂o dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.Niekt贸rzy maj膮 tak normalnie :/
Na pewno z t膮 sam膮 pr臋dko艣ci膮 ? Licznik w samochodzie osobowym zawy偶a nawet o 5km/h, w ci臋偶ar贸wkach jest co 2 lata legalizacja a tam jak ustawia to id膮 r贸wno 90 km/h. Ty masz 90 na liczniku ale realna pr臋dko艣膰 85 a w ci臋偶ar贸wce 90
No ale mu nie odpowiedzia艂e艣 dlaczego tir贸wki poganiaj膮 go d艂ugimi jak dla nich maksymalna pr臋dko艣膰 to 80km/h?