Zresztą, dalej dajemy ruskim kasy ile wlezie. Wystarczy spojrzeć na naszą umowę gazową, przecież to ze świecą szukać innego kraju o tak niekorzystnej ze strony nabywcy. Przypadek?
podpis użytkownika
Płyń pod prąd – z prądem płyną tylko śmieci.
Jaruzel sam prosił Sowietów o interwencję a oni mu odmówili. Byli spłukani wojną w Afganistanie.
Amerykanie wprowadzając ustawę o zwalczaniu terroryzmu.
Pisząc o bohaterskim Jaruzelu powtarzasz głupoty usłyszane od jakiegoś niedouczonego robola, który w dupie był i gówno widział. K🤬a, pewnie będę żałował, że wdałem się w dyskusję.
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź kolegi rolerka: "...A argument o zaangażowaniu ZSRR w Afganistanie to proszę sobie o kant dupy potłuc, bo do 1982 to była bardziej zwykła interwencja porządkowa przeprowadzana przez niewielką ilość sił i środków w porównaniu do tego co było później.
Nie znasz przebiegu tej operacji więc się nie wypowiadajRozp🤬ol w Afganistanie zaczął się od 1984, a wyczerpanie tą operacją przyszło w 1988. W 1981 Związek miał tyle zasobów i na tyle skuteczną jeszcze "machinę wojenną", że mógłby rozpętać wojnę na dwóch frontach jednocześnie
![]()
@Slonx i Necromessiah
Tak z ciekawości chcę się was zapytać: jak powinien był to Wojtuś rozegrać? Pytam się z czystej ciekawości ponieważ interesuje mnie wasze zdanie![]()
DUST DEVIL, tatuś był w MO a dziadziuś w UB? Za sam sierp i młot w podpisie powinieneś dostać wp🤬l. Czerwony sk🤬ysynie.
tylko co to ma wspólnego z piłką nożną
DUST DEVIL, tatuś w partii? To widzę z kim mamy do czynienia, a zwłaszcza jak wspomniałeś o dziadziusiu. Mogę powiedzieć że twoja rodzina to hołota, idź i się powieś. Nie chcę aby twoje geny się rozpowszechniały.
ciach
Heh, sam jesteś hołotą i idiotąPrzynależność do partii w Związku było OBOWIĄZKOWE - nie należeć do partii to było jak nie istnieć, więc skoro mojego tatusia z niej wyj🤬i to oznaczało, że był jednym z grupy około 0,001% z tzw. "wilczym biletem" - dostawało się go za różne takie tam przewinienia względem komuny (kontakty z cudzoziemcami, publikowanie nieodpowiednich treści i takie tam). O, widzisz? Udzieliłem Ci lekcji historii gratis! Teraz będziesz mógł zaistnieć w swoim środowisku.
Coś p🤬lisz waćpan. Moi rodzice w partii nie byli, ich rodzeństwo również. Do partii należały jednostki słabe albo karierowicze.
Z partii wywalali żydów (około 68) i złodziei.
Robisz w TVN?