Ano po to, że mamy zapaść demograficzną i się ogólnie nie rozmnażamy. Pod tym względem jesteśmy w czarnej dupie. Żeby ten trend odwrócić trzeba dziesięcioleci. A i tak sukces niepewny.
A poza tym wykonują pracę do której Polak tak średni chce iść. Analogiczna sytuacja jak po otwarciu granic naście lat temu robiliśmy to samo na zachodzie. Można zaklinać rzeczywistość ale brakuje nam rąk do pracy. Jakakolwiek by nie była.
A tak z innej beczki to politycy ich nie sprowadzają. Tylko pracodawcy. Bo nie ma kim robić. I też chcą przycebulić na kosztach pracy.
Więc ich zatrudniają na potęgę. Bo są tani i nie wymagający jak rodacy. Jak masz znajomych w fabrykach to popytaj kto robi po takich typowych kołchozach. Możesz się zdziwić.
W przeciwieństwie do tego parchatego gówna potrafiłem się zachować. Wiedziałem że jestem tylko Gościem w tym kraju.
Holendrzy Francuzi i Irysy potrafiły przyznać rację kto jest odpowiedzialny za przestępczość. Z czystej ciekawości pytałem się " Czy nas Polaków nienawidzą"
Otóż nie . Zawsze w topce było Maroko i Algieria.
Bo to nie biali latają z kosami , gw🤬ca etc.
Dwa razy widziałem kiedy ktoś dostaje kosę. Zawsze był to podejzany etnicznie czlowiek. Obydwa przypadki miały miejsce we Francji.
Raz sam musiałem uciekać.
Niestety ale to prawda
Jeżeli ci to nie wystarczy zobacz statystyki
To Emigracja i zachowanie parchatych zrobiło ze mnie rasistę.
Te patriota, to czemuś wyp🤬olił za granicę zap🤬lać na dobrobyt innych krajów, zamiast siedzieć w Polsce i tu j🤬 za polskie stawki?
Ano po to, że mamy zapaść demograficzną i się ogólnie nie rozmnażamy. Pod tym względem jesteśmy w czarnej dupie. Żeby ten trend odwrócić trzeba dziesięcioleci. A i tak sukces niepewny.
A poza tym wykonują pracę do której Polak tak średni chce iść. Analogiczna sytuacja jak po otwarciu granic naście lat temu robiliśmy to samo na zachodzie. Można zaklinać rzeczywistość ale brakuje nam rąk do pracy. Jakakolwiek by nie była.
A tak z innej beczki to politycy ich nie sprowadzają. Tylko pracodawcy. Bo nie ma kim robić. I też chcą przycebulić na kosztach pracy.
Więc ich zatrudniają na potęgę. Bo są tani i nie wymagający jak rodacy. Jak masz znajomych w fabrykach to popytaj kto robi po takich typowych kołchozach. Możesz się zdziwić.
Znasz statystki bezrobocia w przeszłości? Nie jestem tobą żeby prosić rodziców o hajs całe życie czy siedzieć na zasiłku. Jestem z tego pokolenia które ciezko zap🤬la żeby osiągnąć swój cel. Rozumiem że to pojęcie jest Ci obce
Z przeszłości... masz o niej takie pojęcie jak ślepy o kolorach. Jesteś z pokolenia utrzymywanych przez rodziców i ciągnących sovial hipokrytów. Twoim celem jest struganie cwaniaka w internecie i żarcie podawane przez matkę pod nos o regularnych porach. Więc w tym jednym o dziwo rozumujesz dobrze taj pojęty cel życia jest mi całkowicie obcy.