Ty jestes idiota. W przeciwienstwie do ciebie trenowalem MMA przez pare lat i ogladam UFC regularnie. Sa rozne zasady, zaleznie od stanu (np. kleczenie na jednej nodze lub 2) ale uderzenie w tyl glowy jak tutaj to zawsze automatyczna dyskwalifikacja.
Jak już zawodniku mma, są różne definicje walki w parterze zależne od punktów podporu (które właśnie zostały zmienione już w ufc). Pokaż mi w takim razie przykład jednego uderzenia w tył głowy i dyskwalifikacji w ufc )) w jednym się zgodzę, że nie wolno uderzać w tył, ale niestety sędziowie reagują jak reagują na to. Musi naprawdę wiele cepów spać na tył żeby przerwali, a i tak dadzą ostrzeżenie, maks odjęcie punktu.
Co to za gówno, kto to k🤬a ogląda? I co ci komentatorzy...chłop, być może za chwilę skończy na wózku inwalidzkim albo gorzej, a oni p🤬lą coś o karuzelach i parkach rozrywki. No, ale muszą dostosować poziom komentarza do poziomu rozrywki i jej odbiorców. Kompletne odmóżdżenie.
Nie do konca prawda - zasady sa tworzone przez lokalne komisje - popatrz co maja sedziowie na koszulkach, np. NSAC - Nevada State Athletic Commission - i dlatego tez rozne zasady sa zaleznie gdzie jest walka. UFC ma niespecjalnie wiele do tego i musza sie podporzadkowac. Z reszta UFC od lat narzeka ze duzo z tych zasad jest glupich - np uderzanie z lokcia w dol - co zostalo zrobione bo jakis debil sie naogladal Bruce Lee wiele lat temu. Poczytaj, jest tak glupie ze az zabawne.
A co do uderzen w potylice - tak byly dyskwalifikacje nawet po pojedynczych gdzie przeciwnik nie mogl juz stac. Chesz, poszukaj ja nie bede za ciebie robil pracy domowej
Widziałem tę walkę na żywo.
To był młodziak, 19-latek o budowie ciała typu bocian. Długie, chudziutkie łapki bez bicka. Na przeciwko niego, niewysoki, ale dopakowany Tadżyk. Na ważeniu może jeszcze było po równo, ~64kg, ale w chwili walki, bocian ważył dalej 64, a Tadżyk pewnie ocierał się o 70kg.
Jakiś sadysta dobierał tę parę, ale w walka przed kartą główną to jest normalne.
Jeszcze lepsze widowisko dał Ariel Wittek, któremu za przeciwnika dali chłopa prosto wyrwanego z dyskoteki, gdzie nawalał się z kumplami na sztachety.
podpis użytkownika
już raz mnie zaprosili.Ty jestes idiota. W przeciwienstwie do ciebie trenowalem MMA przez pare lat i ogladam UFC regularnie. Sa rozne zasady, zaleznie od stanu (np. kleczenie na jednej nodze lub 2) ale uderzenie w tyl glowy jak tutaj to zawsze automatyczna dyskwalifikacja.
Doskonale wiem, że to nie ufc zmienia zasady tylko komisja, napisałem że zostały wprowadzę zmian W ufc a nie przez ufc. Łokcie o których chyba mowisz to 12-6, które znów są legalne oglądam wiele lat mma i uczestniczę, nie widziałem dyskwalifikacji po jednym ciosie w tył głowy, a szukać mi się nie chce, wierzę na słowo
Chwalisz się że oprócz obicia mordy nic nie potrafisz jak rozumiem ?