Wysłany:
2013-01-22, 15:00
, ID:
1775644
25
Zgłoś
warto wrócić uwage na kulture jazdy innych kierowców, nikt nie blokuje lewego pasa, wszyscy trzymają sie prawej krewędzi jezdni, nikt nie wyprzedza po prawej stronie. Nawet jadąc 300+ jest bezpieczniej niż u nas w kraju.
Wczoraj wieczorem w stolicy dość intensywnie padał śnieg, miasto zasypane, ulice białe, miejscami odśnieżone przez pługosolarki, przede mną jechały dwa samochody dokładnie z tą samą prędkością 30km/h - które skutecznie uniemożliwiały wyprzedzenie ich i jazdę z większą prędkością. Gdy udało mi się zrównać z kierowcą który blokował lewy pas, chciałem się kulturalnie zapytać dlaczego ta j🤬a ciota, w samochodzie o numerach rejestracyjnych przypominających raczej oznaczenie gazu bojowego lub etż prototypu statku kosmicznego blokuje lewy pas. Od sympatycznego Pana z potężnym wąsem i pszenno-buraczanym wyrazie twarzy usłyszałem; "Cooo jeeeeee? ŚlizGGGGGooooo jeeee!!!!!"
Natychmiast stwierdziłem, że dalsza konwersacja z tym panem nie ma sensu, dlatego też w ciszy i zadumie oddaliłem się w kierunku domu.