Rozumiem, ze jezeli nie znosze przygłupa w muszce i nawiedzonego kaczora to jestem lewakiem tak. jezeli mam gdzies kto jak sie ubiera i komu gdzie wsadza to jestem lewakiem, hehehe. Teraz jest na sadisticu moda na rypanie lewaków ( cokolwiek oznacza lewak) i na ziemnioki z łotwy. Ciekawe co bedzie modne za poł roku.
A na co są wg Ciebie wydawane pieniądze, które rząd zarabia na akcyzach?.
Brazylia, RPA i USA - co mają ze sobą wspólnego te kraje? Ogólnodostępną broń. Efekt? RPA - gangi murzynów napadają z bronią na ludzi. Brazylia - nawet klubowi kibole mają broń i codziennie dochodzi do strzelanin "w obronie barw". USA - w NYC nie ma dnia, żeby kogoś nie zabito z broni palnej, ciągle dochodzi do jakichś strzelanin, incydentów.
Co do populizmu - pierwsze słyszę o zniesieniu zasiłków
Komuna osiedlowa nie będzie miała po prostu pieniędzy na wybudowanie np. chodnika i dlatego "odbieranie własnych pieniędzy rzędu połowy pensji i wydawania ich na własne potrzeby przez osoby trzecie (z wiadomym skutkiem)" nie jest po prostu wykorzystywaniem swoich pieniędzy za pośrednictwem osób trzecich
To fascynujące, ze ludziom, którym się wydaje, że nie stać ich na lekarzy, leki i i szpitale, wydaje się, że stać ich na lekarzy, leki, szpitale i armię urzędników, którzy będą tym zarządzali.
J🤬 tę k🤬ę, zero argumentów, gadka jak z dzieckiem, nic nie wytłumaczysz takiemu c🤬jowi- bo to on przecież jest od tłumaczenia
w 2007 bodajże 2 ekonomistów dostało Nobla za udowodnienie, że zasiłki przyczyniają się do bezrobocia.
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.
Ad1. Nie wiem, dlaczego miałyby się ustalić na niskim poziomie. jeśli by zostały na dotychczasowym, a obniżone zostałyby podatki (które raczej niewiele wnoszą do zysku przedsiębiorstwa), to ludzie by zaczęli kupować więcej. Problemem pozostawałby socjal: prawa nabyte trzeba szanować i ludziom, którzy mają emerytury z ZUSu trzeba dalej płacić.
Ad4. Chyba się dogadamy, chociaż państwowa edukacja absolutnie nie. Rok temu skończyłem ogólniaka i uważam, że zmarnowałem 12 lat życia w państwowych szkołach.
Z prostego powodu - nie byłoby płacy minimalnej. Teraz 70 % obywateli zarabia poniżej 2600 zł netto (oczywiście duże miasta do tego drastycznie zawyżają średnią pensje w Polsce). Także skoro firmy mogłyby obniżyć pensje, jednocześnie zachowując popyt na pracę (bo wciąż utrzymuje się w Polsce bezrobocie i ciągłe szukanie pracy), to na pewno to zrobią. Każdy, ale to każdy, wyznaje zasadę - im większy zysk, tym lepiej.
Może obecny system edukacji jest niewydolny, ale nie oznacza to jednak, że to właśnie nie edukacja jest motorem napędowym rozwoju Państwa.
Bo to, że w innych państwach wprowadzali liberalizm, albo quasi liberalizm, nie oznacza, że jego skuteczność jest udowodniona doświadczeniem: specyfika każdego rynku jest inna.
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.Korwin to populista...