Mencjusz napisał/a:
żałośni jesteście. PO źle, PLS źle, SLD źle, PiS źle, AWS źle, demokracja i kapitalizm - źle, PRL i socjalizm - źle. 1500 na rękę - źle, 3000 na rękę - źle.
K🤬a mać, skoro kolejny debil się wyrywa do odpowiedzi, niech mi odpowie, kiedy my w Polsce mieliśmy kapitalizm?
Mencjusz napisał/a:
Możecie sobie psioczyć ile wlezie, ale to nie zmienia faktu, że to TY i TY, jesteście odpowiedzialni za sytuację w państwie.
Może odp🤬l się ode mnie.
Mencjusz napisał/a:
To wy głosujecie na takich a nie innych ludzi
P🤬l się. Odkąd mam prawo głosu, głosuję na KNP, a wcześniej UPR. Czy oni rządzili?
No tak, Korwin był w sejmie. I KADENCJI.
Mencjusz napisał/a:
to wam nie chce się pracować
Już ci mówiłem, odp🤬l się ode mnie.
Mam swoją firmę, średnio wychodzi na to, że pracuję po 10 godzin dziennie, 4-5 dni w tygodniu, w zależności od zapotrzebowania.
Tak, nie chce mi się po paru godzinach w robocie, ale jak dostaje się kasę do rączki, to inaczej się na to patrzy.
Tylko później się widzi, ile pieniędzy z tego, co wypracowałem, idzie na darmozjadów urzędniczych, złodziei w sejmie, leniów na zasiłku...
Mencjusz napisał/a:
cieszycie się z każdego wolnego dnia
To straszna zbrodnia.
Mencjusz napisał/a:
a najlepiej żeby przechodzi na emeryturę w wieku 50 lat, a co tam, stać nas na to.
Będę pracował, dopóki będę miał do tego siły i chęci. W państwową emeryturę nie wierzę, uskładam sobie sam.
Mencjusz napisał/a:
To wy jesteście nieefektywni i brak wam pomysłów na przyszłość.
I znowu to samo. Mam wyższe wykształcenie, prowadzę firmę (nie związaną z wykształceniem), oprócz tego zacząłem się kształcić zawodowo, wiesz, jako prosty rzemieślnik. Żeby mieć możliwości i perspektywy. Nie wiem, czy mi się kiedyś przyda, ale nie zaszkodzi.
Mencjusz napisał/a:
Rzygać mi się chce, jak widzę idiotów co narzekają, że wszystko jest źle, a nic są w porządku. A co ty zrobiłeś aby było lepiej?
A co można zrobić, żeby było lepiej?
Iść na wybory? Po co, skoro PKW je ustawia, ustawiają je media poprzez manipulację i sondaże. Ustawiają je politycy poprzez ordynacje wyborczą.
Mam startować do sejmu? To mogę tylko z listy poparcia jakiejś partii, a potem jestem związany dyscypliną partyjną. Czyli w skrócie, gówno mam do powiedzenia, tak czy inaczej.
Jest mi lepiej, niż przeciętnemu Polakowi. Czy mam się tym zadowalać? Leżeć do góry brzuchem?