Natomiast RPO ma wątpliwości.
Up, up,...
Gówno, a nie kwarantanna - to jest zwykłe złapanie obywateli za mordę i sprawdzanie jak daleko "władze " mogą się jeszcze posunąć zanim ludzie chwycą za widły.
Do tego jeszcze powszechna i totalna inwigilacja z wykorzystaniem nowoczesnych technologii i sk🤬ysyństwa sąsiadów jak tutaj.
Wirus został wykorzystany jako pretekst do dalszego zatomizowania społeczeństwa i odebrania resztek wolności ludziom.
Żydo-bolszewio-komuna w Związku Sowieckim przez 70 lat bezskutecznie tworzyła "Człowieka Radzieckiego" - bezmyślnego, pozbawionego własnej woli obywatela, słuchającego i wykonującego wszystkie - nawet najgłupsze polecenia władzy (np. zakaz wchodzenia do lasu)
W Polsce jakiś wirus plus propagandowe bombardowanie mózgów zrobiło z większości Polaków "Ludzi Radzieckich" w niespełna miesiąc.
Do tego jeszcze spacyfikowano w 2 tygodnie Kościół, z którym ani III Rzesza przez 5 lat (mimo, że wymordowała 30% księży) ani komuna (zamordowani, torturowani ks. Popiełuszko, Zych, Niedzielak, Suchowolec, bp. Kaczmarek, bp Baraniak) przez 50 lat nie mogła sobie poradzić.
chylę czoła przed pomysłodawcami i wykonawcami. Brawo.
Model Szwedzki kompletnie by się nie sprawdził, Polacy są zbyt krnąbrni.
Stary - on ma zawsze wątpliwości. Poza tym ta jego wypowiedź to kompletny bełkot: niech mi pan RPO wytłumaczy w jaki sposób (walcząc z epidemią) ograniczyć wolność ludzi z "(...) poszanowaniem konstytucyjnych standardów ochrony podstawowych praw i wolności". Przecież tu jedno wyklucza drugie! Albo walczymy, albo nie. Wg mnie najlepszy byłby model Szwedzki: rząd wydał "zalecenia" i tyle. Nie stosujesz się? Nie ma problemu, zarażaj własną matkę, niech umiera sama lub z tobą. Natomiast kto woli nie ryzykować. niech przestrzega zaleceń.
jak już przytaczasz czyjąś wypowiedź (w tym przypadku Franklina), to zrób to dobrze ...
Czy ja napisalem, ze jest to cytat badz przytoczenie wypowiedzi? Po prostu moja opinia na ten temat.
Przypadkowo pomyślałeś to samo, co Benjamin Franklin trzysta lat temu i w dodatku c🤬jowo przetłumaczyłeś panie, daj pan spokój z głupim tłumaczeniem się: chciałeś błysnąć mądrością, a wyszedłeś na idiotę.
Kolejny ekspert, jPRLd...
Pokaż mi wyrok TK, który uznaje to rozporządzenie za niezgodne z konstytucją, a do czasu, gdy się nim nie wylegitymujesz, siedź grzecznie na dupie w domu jak ci kazali!
.
Art. 52. Konst.
Zasada wolności poruszania się
1.
Każdemu zapewnia się wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz wyboru miejsca zamieszkania i pobytu.
2.
Każdy może swobodnie opuścić terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
3.
Wolności, o których mowa w ust. 1 i 2, mogą podlegać ograniczeniom określonym w ustawie.
Na jakiej podstawie zabrania się? Na podstawie rozporządzenia. A powinno na podstawie ustawy. Policjant działa wbrew Konstytucji.
Jedynym idiota tutaj jestes Ty. Kady moze miec swoja opinie na dany temat i moge interpretowac slowa innych jak mi sie zywnie podoba, a jakis podstarzaly pedal z sadistica nie bedzie mi udowadnial inaczej.
"zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej," - dziecko jak i dorosły potrzebuje wyjścia - "przewietrzenia się" w celu zachowania zdrowia psychicznego i fizycznego.