Kolejny błąd logiczny i w sumie nie prawda, w kontekście tego co mówiłem. Jestem w stanie się założyć, że mniej zwierząt cierpi w tych laboratoriach, niż w dziczy, morzach, oceanach czy na ulicach z "ręki" innych zwierząt. I mówię tu nie o zwykłym polowaniu, a o zwierzętach znęcających się nad innymi, jak wspomniane koty.
Do tego, co to zmienia dla jednej myszy, czy 10, 100, 1000 czy milion innych myszy cierpi ten sam los?
Mówię o przyrodzie, której jesteśmy częścią. Co więcej, taki kot czy inne, znęcają się dla przyjemności, a my tu mówimy o badaniach które mają jakiś cel i benefit. Moralizatorstwo w tym przypadku to przerost formy nad treścią. produkt uboczny naszej inteligencji i wmawiania sobie rzeczy które z rzeczywistością nie mają nic wspólnego. Tak samo jak zmyślanie sobie życia pozagrobowego. Niektórzy za mało wiedzą, za dużo myślą i za dużo czują... wpędzają się w pułapkę i potem szkoda im szczura testowego w badaniach nad leczeniem raka.
Księga Rodzaju 9:3-5 przypomina nam, że zwierzęta zostały dane dla pożywienia, a nie dla okrucieństwa. Porównywanie ludzi do kotów jest śmieszne. Zwierzęta działają instynktownie, ale my jesteśmy istotami moralnymi stworzonymi na obraz Boga. Twoja wymówka „większego dobra” rozpada się, ponieważ cel i etyka nie mogą istnieć w bezbożnym, materialistycznym światopoglądzie. Chrystus oferuje prawdę i znaczenie. Ale pycha zaślepia cię, uniemożliwiając ci ich zobaczenie.
podpis użytkownika
Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!Ja p🤬le, znowu ten fanatyk ze swoimi żydowskimi bredniami... nawet nie będę tego gówna próbował czytać.
Uciekanie się do obelg. Ostatnia ucieczka umysłu osaczonego przez prawdę. Twierdzisz, że nie będziesz czytać, a jednak odpowiadasz. Fascynująca sprzeczność. Zaprzeczenie nie sprawi, że Chrystus stanie się mniej realny, a twoja ignorancja mniej widoczna. Kłamstwa kruszą się pod ciężarem prawdy, a ja nigdzie się nie wybieram.
podpis użytkownika
Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!Nie było w moim komentarzu ani jednej obelgi. Przeczytałem pierwsze trzy słowa i to mi starczyło. Nie ma tutaj żadnej sprzeczności. Chytrus jest tak realny jak Saruman. Ignorancja czego? Twoich fanatycznych, żydowskich bredni? Dobrze je znam, spokojna głowa. "Kłamstwa kruszą się pod ciężarem prawdy" zgadza się, dla tego nie wyznaję tego idiotycznego kultu. Tak przy okazji, niczym nie różnisz się od typowego lewaka, wciskając każdemu te swoje fanatyczne brednie nie proszony, tylko zrażasz ludzi do nich, więc tak jak dziękuję im za to, tak i dziękuję Tobie. Mnie to tylko na rękę. Bez odiboru.
Lewackie p🤬lenie.
Smutna? Zwierzęta codziennie cierpią, dla benefitu innych zwierząt w tym i nas. P🤬lenie. Przypominam, że koty uwielbiają maltretować i bawić się zdobyczą, zanim ją zjedzą. O innych zwierzętach nie wspominając.
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverAlbo jesteś głupi i nie rozumiesz albo masz 17 lat i jeszcze nie dojrzałeś do zrozumienia istoty sprawy.
Czym innym jest wywieranie wielkiego stresu na zwierzętach dla idiotycznych celów typu nowy kosmetyk który c🤬ja daje finalnie i ktoś to pewnie wyjebie do kibla a co innego natura gdzie zwierzę umiera w wyniku naturalnych czynników. Zestawienie tych dwóch rzeczy to porażająca głupota, naprawdę.
Znęcanie się nad zwierzętami jest najniższym instynktem. Tak samo do utylizacji są ludzie którzy to robią jak i ludzie którzy znęcają się nad innymi. Oba przypadki do reedukacji. Najlepiej na drodze do absolutnej wolności.
Zresztą, ten świat to dualistyczne gówno, gdzie jest albo dobrze albo źle. Pomiędzy tylko droga do jednego lub drugiego. Pułapka
podpis użytkownika
Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!Wygooglowałem tą książkę..