co Ty p🤬lisz??!! ziobro znasz??!! "przepisy" znasz??!!
ponadto zaj🤬 na czerwonym więc zero tłumaczenia dla frajera...
"Chłopcy przechodzili przez jezdnie po przejściu z sygnalizacją świetlną, mieli zielonej światło. Sprawcą potrącenia jest 68-letni kierowca, który jechał samochodem osobowym marki renault."
nom... ciekawe, co napiszesz, jak Twoje dziecko ktoś p🤬lnie na pasach chociaż miało zielone...
@REsadER swoimi wypowiedziami potwierdzasz ze jestes poprostu debilem. nigdzie nie napisalem ze mozna i ze to wina przechodniow, wina jest kierowcy. Ja pisze tylko o tym zeby patrzec na przejsciach jak sie przechodzi aby uniknac piachu wlasnie przez takiue sytuacje jak dziadek ktory oslabl albo jak np ty kiedy bys kierowal i jednoczesnie robil swojemu chlopakowi laske i nie zauwazyl przechodniow
Obsrańce nawet nie patrzyły w stronę z której nadjeżdżają auta. Jeśli zgredzik miał czerwone, to można uznać jego współwinę.
to, że robisz swojemu chłopakowi laskę kiedy kierujesz nie oznacza, że jest to normalne zachowanie i wszyscy tak robią debilu więc nie przypisuj komuś (zwłaszcza jeśli go nie znasz) swoich pedalskich nawyków...
śmieszy mnie Twój (i nie tylko Twój) wpis, że Wasze dzieci są nauczone, patrzą w lewo/prawo/lewo itp. itd. i nigdy nie popełnią błędu...
to są dzieciaki, byłeś dzieciakiem? słuchałeś starych i zawsze robiłeś jak Cię uczyli?? zawsze byłeś rozsądny i przezorny?? prędzej posłuchałeś najlepszego kumpla, któremu teraz robisz laskę podczas jazdy niż "starego fiuta", co Cię spłodził
gdybyś to był Ty na tych pasach to bym Cię nie żałował, ale jeśli stary c🤬j wali w dzieciaki na przejściu na czerwonym bez jakiejkolwiek reakcji, manewru, hamowania to oznacza, że on jest debilem takim jak Ty a nie te dzieciaki
dziękuje, komu nie pasuje to c🤬j mu w dupę*
*nie dotyczy RoboCat, bo na przyjemności musisz zasłużyć
Trzeba wszystkim zakazać wszystkiego, wprowadzić ograniczenia żeby wszyscy wszystko robili na rozkaz i za pozwoleniem.
Myślisz że to jest rozwiązanie? Wyrzucić wolności i swobodę do kosza?
I pytanie do ciebie: czy przejeżdżając przez skrzyżowanie na zielonym rozglądasz sie czy nic z prawej czy lewej strony nie jedzie?
chłopie nie przypisuj mi poglądów, których "nie głoszę"
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówchłopie nie przypisuj mi poglądów, których "nie głoszę"
albo przestań chlać, albo zacznij czytać ze zrozumieniem
Siad psie. Nie będziesz kwestionował poleceń Pana
Sorry, nie mogłem sie powstrzymać xD
Jakoś nie tylko ja Ciebie w ten sposób zrozumiałem. Idź sobie przechodź przez drogę bez rozglądania. Przecie masz zielone i pasy co nie? xD
Idż do czarnej dzielnicy, Afryki czy innego murzynowa z biletem banknotów w łapie czy innym złotym zegarkiem. Powiedz że nie mają prawa Cię ruszyszć bo "prawa człowieka". To jest kwitesencja Twojego myślenia xD
Z tego co tu prezentujesz właśnie tak wynika.
kwintesencją Waszego błędnego myślenia jest fakt, że to są gówniaki (chyba 14 lat) a nie dorośli ludzie, którzy powinni myśleć logicznie, ale często tak nie jest, co widać po kierowniku i toczonej tu dyskusji...
a na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze
"Poznanie liter alfabetu i nawet płynne czytanie to dopiero pierwszy krok na drodze do rozwinięcia umiejętności czytania. Czytamy przecież teksty w określonym celu – by znaleźć jakieś informacje, by dowiedzieć się czegoś konkretnego, a w przypadku beletrystyki – by poznać akcję powieści i zachwycać się zastosowanymi środkami wyrazu. Dlatego ważną umiejętnością jest czytanie ze zrozumieniem."
mieszy mnie Twój (i nie tylko Twój) wpis, że Wasze dzieci są nauczone, patrzą w lewo/prawo/lewo itp. itd. i nigdy nie popełnią błędu...
to są dzieciaki, byłeś dzieciakiem? słuchałeś starych i zawsze robiłeś jak Cię uczyli?? zawsze byłeś rozsądny i przezorny?? prędzej posłuchałeś najlepszego kumpla, któremu teraz robisz laskę podczas jazdy niż "starego fiuta", co Cię spłodził
kwintesencją Waszego błędnego myślenia jest fakt, że to są gówniaki (chyba 14 lat) a nie dorośli ludzie, którzy powinni myśleć logicznie, ale często tak nie jest, co widać po kierowniku i toczonej tu dyskusji...
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Jak byłem dzieckiem to się zwyczajnie k🤬a bałem wchodzić na jezdnię. Nauczono mnie, że to jest niebezpieczne, że w każdej chwili może mnie potrącić samochód. I z taką myślą uczyłem się jak bezpiecznie przez nią przechodzić. Jakoś wielu rodziców potrafi nauczyć gówniaki, aby nie bawiły się ogniem, trzymały z dala od gniazdek elektrycznych i nie piły wybielacza. Jak nie potrafisz wpoić swoim dzieciom podstawowych zasad bezpieczeństwa to powinieneś mieć na utrzymaniu co najwyżej kwiatki.
czyli mieszkałeś i dalej mieszkasz na wsi
wpajanie wiedzy to jedno a jej stosowanie to drugie
za dzieciaka popełnia się błędy i to nas uczy / kształtuje a po zdjęciu profilowym mogę się domyślać, że nie jedną głupotę odj🤬eś
także tego yyy nara
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Tak, urodziłem się i całe życie mieszkałem w Warszawie... ale rzeczywiście to wieś zwłaszcza teraz pod rządami Trzaskowskiego
Wnioskuję, że dzieci raczej nie masz i nie masz z nimi kontaktu, bo mocno teoretyzujesz.