Czy syn ma problemy w szkole z językiem Polskim ?
Jeżeli tak to zapraszam do mnie na korepetycję![]()
Bo prawda jest taka, że żeby zostać humanistą trzeba być ogarniętym, łączyć fakty, myśleć samodzielnie i umieć się wypowiadać klarownie i logicznie, żeby zostać inżynierem wystarczy kuć i postępować według instrukcji, studia techniczne zabijają osobowość i samodzielne myślenie.
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverKolejny przykład kogoś kto uwierzył reżimowej propagandzie, że potrzebni nam są tylko inżynierowie o wąskich horyzontach, tępe ludzkie roboty które potrafią tylko wklepywać dane do komputera, a prawda jest taka, że zniechęca się do humanistów bo to ludzie z otwartymi umysłami, myślącymi którzy widzą co się wokół dzieje i potrafią wyciągnąć z tego wnioski i podjąć odpowiednie działania.
Także doceniajmy humanistów! to oni zawsze tworzyli elitę społeczeństwa, oni tworzyli historię i podwaliny pod naszą cywilizację a, że teraz potrzebne są zastępy bezmyślnych inżynierów by móc rozkradać państwo przed ich oczami które widzą tylko cyferki i normy to już chytry plan rządzących.
Czyli uważasz, że ludzie, którzy starają się zadbać, a także nauczać na temat języka, kultury i historii są gorsi niż pedały?
Najlepiej, żeby na świecie żyli sami technicy-specjaliści analfabeci, ludzie nie znali własnej historii, a muzea i teatry trzeba pozamykać? To jakąś komuną mi śmierdzi.
A może masz na myśli drugie znaczenie (humanizm renesansowy)? No to w dbaniu o godność, wolność i szczęście ludzkie również nie widzę czegoś złego.
Znam trochę "humanistów" i oprócz paru przypadków, są to wtórni debile, którzy zwą się humanistami tylko dlatego, że nie rozumieją, tudzież nie chcą zrozumieć przedmiotów ścisłych.
Prawda boli i stąd ten ból dupy?
![]()
Skończyłem studia humanistyczne, ale od podstawówki, aż do liceum jeździłem na konkursy matematyczne, z fizyki i chemii zawsze 4/5 dostawałem. Jedno nie wyklucza drugiego. Mógłbym też rozpisywać się, że spostrzegłem, że ludzie piszący z błędami w internecie okazują się najczęściej absolwentami techników/politechnik (po profilach na FB można się dowiedzieć), ale staram się nie uogólniać.
Pisanie o "bólu dupy" i brak argumentów cec🤬je ucznia gimnazjum, więc niepotrzebnie się udzielasz, najpierw skończ szkołę.
Ilu zajmie się jakąkolwiek twórczością, chociażby do szuflady albo dla znajomych?
Na wszystko dajesz się trollowaćnie dość, że wk🤬iłeś się o głupi obrazek w głupim internecie to jeszcze o taki komentarz
Myślisz, że co? Że tylko Ty jeden byłeś dobry w liceum zarówno z przedmiotów ścisłych jak i humanistycznych? Jest wiele takich osób, które zarówno mają głowę do matematyki, czy fizyki, a przy tym potrafią dobrze pisać i lubią sztukę...
Nie denerwuj się tak o wszystko, bo Ci jeszcze żyłka pęknie![]()
Czyli uważasz, że ludzie, którzy starają się zadbać, a także nauczać na temat języka, kultury i historii są gorsi niż pedały?
Najlepiej, żeby na świecie żyli sami technicy-specjaliści analfabeci, ludzie nie znali własnej historii, a muzea i teatry trzeba pozamykać? [...]