Zgodnie z przepisami - nie do PASÓW ale do PRZEJŚCIA DLA PIESZYCH.
90% "pasów" na drogach rowerowych NIE POSIADA znaków pionowych, są więc co najwyżej przejściami sugerowanymi, na których pieszy pierwszeństwa nie posiada.
Wprowadzić nakaz rejestracji pojazdów elektrycznych wszystkich i po kłopocie.. Niech te k🤬y wezmą odpowiedzialność za to, że są uczestnikami ruchu drogowego...
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Wskaż baranie przepis o tym, że znak P-10 musi występować łącznie z znakiem D-6 by był ważny. Tylko kilka znaków tzw. "poziomych" wymaga tzw. znaku "pionowego", np. znak P-13 bez A-7 jest nieważny.
Ale nie P-10!!!
Czekam, aż mnie zagniesz wskazaniem paragrafu i nazwy rozporządzenia.
PS. Mam nadzieję, że nie masz nawet karty rowerowej bo w przeciwnym przypadku jak bywasz kierującym to jesteś niebezpieczny dla otoczenia.
Wskaż baranie przepis o tym, że znak P-10 musi występować łącznie z znakiem D-6 by był ważny. Tylko kilka znaków tzw. "poziomych" wymaga tzw. znaku "pionowego", np. znak P-13 bez A-7 jest nieważny.
Ale nie P-10!!!
Czekam, aż mnie zagniesz wskazaniem paragrafu i nazwy rozporządzenia.
Przejście przejściem, ale wina hulajnogisty. Nie powinien w ogóle jechać drogą dla rowerów. Chyba, że coś się zmieniło ostatnio.
i pieszych! + obowiązkowe kamizelki odblaskowe oraz wyraźne i z daleka widoczne oznaczenie osób głuchych lub niedowidzących
Przejście przejściem, ale wina hulajnogisty. Nie powinien w ogóle jechać drogą dla rowerów. Chyba, że coś się zmieniło ostatnio.
podpis użytkownika
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.Chyba coś ci się pop🤬liło koleś. CHODNIK jest dla pieszych. Przejście dla pieszych ma być miejscem BEZPIECZNEGO przechodzenia przez jezdnię dla pieszych. Motok🤬y, pedalarze, h🤬jnogiści mają sp🤬alać z chodnika, a jeśli jest jeden z rzadkich momentów, że wolno im jechać po chodniku, to mają jechać z prędkością jaką osiąga pieszy normalnie idąc.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Zgodnie z przepisami - nie do PASÓW ale do PRZEJŚCIA DLA PIESZYCH.
90% "pasów" na drogach rowerowych NIE POSIADA znaków pionowych, są więc co najwyżej przejściami sugerowanymi, na których pieszy pierwszeństwa nie posiada.