W uzębieniu mlecznym hiperdoncję obserwuje się rzadko (0,3 - 1,8%), w uzębieniu stałym częściej (2 - 3,1%). Występuje częściej u mężczyzn niż u kobiet (2:1) i częściej dotyczy szczęki niż żuchwy (9:1).
podpis użytkownika
"Kto się przezywa ten sam się tak nazywa pajacu j🤬y"Tak mikel, nauczycielka w Polsce w jakimś cholernym liceum zdobyła odcisk zębów kogoś w Czarnobylu. Ludzie takich rzeczy nas studiach nie widzą, ale Ty widziałeś odcisk. Idź precz trollu
podpis użytkownika
"Kto się przezywa ten sam się tak nazywa pajacu j🤬y"
No tak...
Bardziej prawdopodobne jest, że sama stworzyła taki odcisk w domowym labolatorium i opowiada uczniom głupoty dla zabawy.
Swoją drogą - byłeś Ty na tych studiach medycznych, że się na ten temat wypowiadasz? Czy syn wujka siostry brata ojca kumpla dziewczyny brata studiował medycynę przez rok i go wyj🤬i?
@up, a ja dalej nie umie zrozumieć takich ludzi jak ty. koleś zrobił literówkę, też to przeczytałem, zobaczyłem błąd, ale nie spinam się z takiego błachego powodu. zwal sobie konia czy coś, bo ci jądra pękną.
![]()
To nie jest literówka. To jest głupota. Literówką by było, gdyby napisał "lanoratorium" czy "laboeatorium". To jest tak samo jak ze słowem frustracja i tworem "flustracja". Tak samo jak z "weźże" i "wejże". Nie ma takich słów jak "flustracja", "wejże" i nie ma też "labolatorium". Literówki wynikają z pomyłki w pisaniu, a nie w braku zrozumienia słowa. Nie wstawił tego "l" przypadkiem, bo ono po prostu nie leży blisko "r". To przykład głupoty, kretynizmu i niedouczenia.
podpis użytkownika
"Kto się przezywa ten sam się tak nazywa pajacu j🤬y"