Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika.
Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:
Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:
Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics: Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Działa dopóki policja go nie wyprostuje, za na przykład pozbawienie pojazdu stateczności. Normalnie seicento jest pojazdem podatnym na boczne podmuchy wiatru, a co dopiero z takim "żaglem". Poza tym, ładunek za bardzo wystaje na boki.
Nie czytajcie nawet tego bełkotu. Wracaj na zdalne lekcje.
Tzn jest tu jakiś ogarnięty co do kodeksu ?
Bo te pierwsze zdjęcie wybitnie odbiega od przepisów. Ładunek wystaje poza boki pojazdu. Niedostateczne zamocowanie. Ryzyko zgubienia ładunku na drodze.
Druga fotka jedna wygląda lepiej. :/
W moim Daciorożcu woziłem na dachu panele ogrodzeniowe (180x180) ale ostatnio dorzuciłem 2 razy płytę 3mm o wymiarach mniej więcej 250 x 210 . Dopiero za trzecim razem udało się ją tak przywiązać, żeby się nie odwiązywała pod naporem powietrza. Jakieś 50km/h maksymalna prędkość, bo jak bym dał więcej gazu, to myślę że lotnisko w Rębiechowie by mnie z wieży przez radio wywołało do obniżenia wysokości.