podpis użytkownika
Wszystko co pisałem, piszę i będę pisać jest fikcją i TOTALNIE nie utożsamiam się z tymi poglądami. Po prostu humor, oderwanie od szarej, dołującej rzeczywistości.
Pamiętam czasy gdy hańbą i pośmiewiskiem było przyznanie się do grania w gry na kodach
podpis użytkownika
katana wa bushi no tamashiGothica i Gothica II razem z dodatkiem przeszedłem po jakieś 5 razy
bla bla bla
Starsze pokolenie zrozumie, gimby w sumie mam w dupie.
Starsze pokolenie? Gothic to gra młodego pokolenia nie mająca startu do arcydzieł takich jak Ultima Underworld 2 czy późniejszy Planescape: Torment.
A może cofniemy się jeszcze głębiej i przywołamy na myśl pierwsze MUDy? Fakt faktem, Morrowind z Gothiciem spopularyzowali widok TPP i sterowanie jedną postacią zamiast bandą w turach, ale to jest tylko następstwo postępu techniki. Przecież nie będziemy spoglądać na Fallouta wiecznie rzutem izometrycznym w turach, a na GTA z lotu ptakaAle zgodzę się - te stare gry miały klimat i są niepodważalne, ale zawsze trzeba zrobić miejsce na nowe gry, a stare zachować w sercu, pudełka z płytkami na półce, by zawsze można było wrócić i odpalić
![]()