@anonymousem
ugryź się tym jęzorem w dupę i zakończ swoją "misje" podżegacza.
Ale jedno mnie zastanawia. Jak oni zywo reagowali na przemówienie. teraz nikt by tak w widowni się nie odezwal.
Stalin używał żydów do kontrolowania polaczków
Stary, przecież to wszystko ustawione.
Gomułka robi antysemickie aluzje, a klaka wrzeszy "śmiało, śmiało", żeby ciemny lud miał wrażenie, że można by powiedzieć więcej, ale...
Stary, przecież to wszystko ustawione.
i tak samo używał Polaków do kontrolowania Żydów. Zależało mu na podtrzymywaniu różnicy i wzniecaniu wzajemnej nieufności.
W 1948 roku w ZSRR zaczęła się antysemicka nagonka - prawie taka sama jak za Gomułki, tylko że zabijali Żydów, a nie wyrzucali z kraju.
Wyobraź sobie, jak posłusznie i usłużnie musiał działać taki Żyd Jakub Berman (szef UB), kiedy wiedział, że w ZSRR już się morduje Żydów i że nie może dać najmniejszego pretekstu, żeby jego też nie wciągnięto w antyżydowską hucpę.
Musiał się chłopak starać i udowadniać, że jest niezastąpiony.
podpis użytkownika
Już k🤬a nie rób z tych żydów takich świętoszków. Bo akurat było tak, że poprzez swą "prace" na rzecz ZSRR w gułagach i Polsce, myśleli że mają staruszka Stalina w garści.
Chcieli powołać na Krymie "Żydowską Republikę Autonomiczną", która nie zgadzała z wizją Józefa, to k🤬a otrzymali to co sami dawali.
Stalin zrobił to z nimi, co z każdą opozycja i nie p🤬l tutaj, jakby to była agresja na niewinnych, którzy cierpią tylko dlatego, że są kim są.
W tej "czystkę" nie chodziło o przynależność do narodu, tu k🤬a chodziło o to że ten naród, czyli żydzi podskoczyli Stalinowi.
Ps. lewaczki, nazizm to inaczej narodowy SOCJALIZM, jedna z najwyższych form komunizmu,
Czyli miałem rację, sądząc, że sądzisz, że nie tylko Gomułka, ale też Stalin zrobili wiele dobrego dla Polski.
Brawo, teraz pokrzycz jeszcze "Raz sierpem, raz młotem..." i będzimy mieli piękny obraz twojego szaleństwa.
podpis użytkownika
kto wie, może gdyby nie było tamtego konfliktu między Żydami a Stalinem, Polski by nie było dziś na mapie, a zamiast niej.. Izrael.
Ja wiem i wiem, że nie. Stalin mordował Żydów dlatego, że Izrael powstał w Palestynie i nie zechciał przystąpić do jego bloku. Więc, jak to Rosja ma w zwyczaju, zaczął się mścić na własnych niewinnych obywatelach.
(Teraz sprawa z prawem Magurskiego.)
podpis użytkownika