krzysztof3011 napisał/a:
Daję piwo w ciemno, bo nie chce mi się słuchawek zakładać. Sam chodziłem do gimnazjum w tym czasie i uważam, że wtedy młodzież nie zdążyła jeszcze się tak popsuć. Bezwładność. Fakt, piło się czysty spirytus przed lekcjami, ale mimo to wyrośli z nas normalni ludzie. Czego nie będzie można powiedzieć o obecnych gimnazjalistach.
Co Ty p🤬lisz człowieku. Też chodziłem w 2003r do gimnazjum i było tragicznie, tak mówisz bo wtedy nie było telefonów z kamerami aby to udokumentować tylko co najwyżej nokia 3310, co się robiło, alkohol i fajki to były nawet i podczas lekcji, k🤬ianie nauczycielek też było na porządku dziennym. Codziennie woźna musiała zmywać krew bo ktoś się pobił czy dostał w p🤬l, kradzieże z rozbojem na niektórych słabszych też normalne, włamywanie do szatni też normalne, raz mi zaj🤬i czapkę na uszy, raz kurtkę z szatni.
W zasadzie jedna osoba którą znałem z całego gimnazjum wyrosła na normalnego człowieka, reszta, a to nie żyje od przedawkowania narkotyków, i nie to co teraz tam nieszkodliwa marihuana, tylko w żyłe normalnie dawali jakieś heroiny czy c🤬j wie co. część popełnia samobójstwo, Reszta za kratami, inni na zmywakach za granicą.. a dziewczyny, dziewczyny to k🤬y, dawno z gromadką dzieci i nap🤬lającym je ojcami, gdzie co drugie słowo idąc na spacer z dzieckiem to k🤬a, także że całe osiedle słyszy. I wtedy to nie było afer.. wszystko pod dywan, gość przyszedł naj🤬y na lekcje, nauczycielka do niego chuchnij.. piłeś, idź do domu.. Tyle, po sprawie. Jak kogoś nap🤬lali na korytarzu to nagle żaden nauczyciel nie widzi i tak jakby nic nie było. Jednego dnia naj🤬y starszy typ, pobił 4 z młodszych klas tak że wszystkich zabrała karetka...
Jebnij się człowieku w łeb jeżeli uważasz że wtedy było lepiej. Teraz jest dużo lepiej, przeciwdziała się totalnemu upadkowi młodego człowieka, a że są przez to bardziej rozwydrzeni czy śmieszni w swoich działaniach. lepsze to niż śmierć brud i wraki ludzi.
Wtedy to dopiero była patologia i DNO. Teraz jest dużo lepiej i jest sielanka. Nie ma takiego "brudu i zła"
Każdy teraz narzeka że inwigilacja że obserwują, że kontrolują.. z obecnego punku widzenia może się to nie podobać, ale to na serio jest dla bezpieczeństwa do trzymania ludzi w ryzach, gdy nie ma żadnych hamulców, masz piekło na ziemi. W gimnazjum wtedy nie było czegoś takiego jak prawo, moralności, empatii.. czyste zło i totalny chaos. Kto tego nie doświadczył to nie zrozumie.
Jedyne co było lepiej to nie było tego j🤬ia się dzieci.. u mnie w klasie na lekcji wychowanie do życia w rodzinie dziewczyny nie wiedziały nawet co to jest sperma.. a teraz w tym wieku to już nie jedna j🤬a się kilka razy.