Wysłany:
2017-11-22, 1:09
, ID:
5080247
17
Zgłoś
Raczej użytkownicy tego portalu będą obojętni na zaloty tej Pani, umiejętności te na pewno nie przydadzą się w kuchni, zupa i tak będzie zasłona. Wysportowane kobiety szybciej wyfruwają z gniazda, czyli kuchni- niepostrzeżenie z niej sp🤬alają.
Sposoby na przesoloną zupę:
* Do zupy wrzuć dwa surowe białka jajka (białko bowiem wiąże sól). Później przecedź zupę przez sito albo po prostu zbierz z powierzchni ścięte białko. Wrzuć do zupy poćwiartowane jabłko i gotuj ok. 10 min.
* Możesz dolać przegotowaną wodę i rozcieńczyć zupę, ale nie jest to zbyt dobre rozwiązanie – zupa zwyczajnie może być zbyt rzadka. Oczywiście jeśli preferujesz taką konsystencję, jest do metoda odpowiednia dla Ciebie.
* Dodaj do zupy jogurt albo śmietanę (ewentualnie mleko) – smak będzie znacznie łagodniejszy.
* Wrzuć do przygotowanej zupy surowego, obranego dużego ziemniaka (ale niepokrojonego!). Gotuj zupę ok. 10 min. Ziemniak wchłonie wówczas nadmiar soli. Pamiętaj, żeby nie pozostawiać go w zupie! (wtedy ponownie będzie za słona).