Pewnie dlatego, że jest taki dobry - tylko się nikt na nim nie poznał![]()
Drodzy wielbiciele kapitalizmu.
Co finansowalibyście z podatków (tylko konkrety)?
Jakiej wysokości podatki przewidujecie?
Zamiast z wami dyskutować - wystarczy pozwolić wam opisać swoją wizję.
podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Podałem link do strony z książkami, jak jeszcze mam Ci to wyjaśnić? Przepisać książkę słowo w słowo?
wyjaśnij mi skoro kapitalizm i wolny rynek to taki wypas to dlaczego w Polsce od upadku PRL systematycznie spada dzietność, tylko nie p🤬l że w Polsce nie ma wolnego rynku
podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Podałem link do strony z książkami, jak jeszcze mam Ci to wyjaśnić? Przepisać książkę słowo w słowo?
Prawda jest brutalna, i liberalni przyjaciele, nie probujcie oswietlac czegos co musi zyc w ciemni.
Ja się czuje chwilami tak oświetlony, że aż oślepiony.
Uzylem slowa oswietlac gdyz nie da sie oswiecic zagorzalego zindoktrynowanego tumana.
Jesli wymagasz argumentow nt. wyzszosci kapitalizmu nad socjalizmem, to pierwszym lepszym jest taki iz w kapitalizmie mozesz dokonac wyboru, niezawsze slusznego, czego konsekwencje musisz poniesc w przyszlosci, a w socjalizmie niemasz zadnego wyboru, tylko jestes skazany na posluszne przyjecie wyboru kogos kto zdecydowal za ciebie. Jesli wolisz by ktos planowal ci zycie ok, tylko dlaczego zmuszac do tego wszystkich? I tym sie wlasnie rozni kapitalizm od socjalizmu.
Nie ma takiego związku frazeologicznego - ale niech ci będzie żeś kreatywny - nie będę się czepiał![]()
Kapitalizm tak jak i socjalizm jest c🤬jowy.
Udowadnianie, że jeden jest lepszy od drugiego - to jak udowadnianie, że sraczka jest lepsza od zatwardzenia.
I tak - pod pewnymi względami lepsza jest sraczka, pod pewnymi zatwardzenie - ale tak czy inaczej - to jedno gówno.
Świat nie jest taki prosty jak w prawackich lub lewackich fantazjach. Trzeba sobie tylko to uświadomić i przyjąć na klatę - że to wszystko nie jest takie proste jak w propagandzie partyjnej (dowolnej opcji).
Ale to wszystko przychodzi z wiekiem i doświadczeniem życiowym![]()
Inteligentny człowiek potrafi dokonać syntezy i podać konkretne argumenty.
Jak szkoda ci czasu na dyskusję to na c🤬j się odzywasz?
Ja się czuje chwilami tak oświetlony, że aż oślepiony.
podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.orgJakbyś miał odrobinę wiedzy, to byś wiedział w jaki sposób. Proponuję zacząć od Ronalda Reagana i uwolnieniu przez niego rynku światowego. Od tego momentu zaczęły się problemy. Co do gender to nie istnieje coś takiego o czym mówi Kościół (wymyślili sobie taką ideologię). Gender to tylko narzędzie naukowe, nic więcej.Możesz mi debilu wyjaśnić w jaki sposób kapitalizm i wolny rynek może zniszczyć rodzinę? Bo ja bym ci mógł godzinami wyjaśniać w jaki sposób socjalizm i rynek sterowany rozp🤬alał i nadal rozp🤬ala polskie (i nie tylko, ale p🤬li mnie dobrobyt obcych narodów) rodziny.
Nie mam odrobiny wiedzy, bo nie rozumiem lewackich bredni i wymysłów - dobry argument...
PS. To prezydent USA miał kiedykolwiek władze nad całym rynkiem świata? I go uwolnił? Widzę, że masz dostęp do naprawdę mocnego towaru...