Wysłany:
2013-03-18, 11:51
, ID:
1948981
6
Zgłoś
Nie no aż muszę się udzielić:
Chciałbym żeby Polska miała obecnie choć w połowie tak dobrą armię jak ma teraz Francja. Ale nie kretynie będą dalej żyć tym co się stało ponad pół wieku temu. A o tym jak podczas 1 wojny światowej zginęło milion francuzów i jeszcze więcej szkopów nikt nie wie...
Obecnie Armia Francji to najsilniejsza w europie, ciągle utrzymana w gotowości bojowej. Nie siedzą na dupach w koszarach....
Dzibuti, Wybrzeże Kości Słoniowej, Gabon, Mali, Guayana, Afganistan, Senegal, Czad, Republika Środkowej Afryki. Liban
Tam cały czas jeżdżą i jakoś nie dają sobie w kasze dmuchać.
W samym Afganistanie jest ich 4000 a zginęło 80, więc poczytaj jeden z drugim trochę.
A co do ich uzbrojenia to zobaczcie sobie choćby samo lotnictwo.
Najnowocześniejsza technologia projektowana na ich własnym rynku, dzięki temu mają około 300 samolotów Rafale Dassut które sami wyprodukowali i nie muszą płakać że kupili stare f-16.....
Jak ktoś będzie myślący to sam prześledzi temat, wystarczy spojrzeć na wikipedie.
Nie jestem fanem Fr ale wk....a mnie jak ktoś jest głupi i wypowiada się o temacie którego nie zna, a ja akurat ze względu na miejsce swojej pracy znam go dość dobrze.
Pozdrawiam