I żeby nie było, że było, filmik został skasowany z youtuba

podpis użytkownika
“Lewicowość jest czymś w rodzaju fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma większego znaczenia” — George OrwellPo prostu pewnie stare druki straciły ważność bądź trzeba było uwzględnić jakieś pierdoły na nowych... Co do mobilizacji... Phi kto się k🤬a jego mać zgłosi ?? Rozwala mnie podejście WP do tej sprawy. Jak człowiek który zap🤬la na utrzymanie rodziny ma się zgłosić na kilka dni szkolenia przy takim bezrobociu ?? Pracodawca wywali go na zbity ryj...
Polecam obejrzeć
Sam autor wypowiada się w komentarzach i stwierdza: "Jeśli ludzie nie będą czuli że państwo jest z nimi (a obecnie czują raczej że jest przeciw nim), to nie będą o nie walczyć. Tak to działa."
I tak to właśnie będzie. Jestem ciekaw ankiety: Czy w razie konfliktu i ataku na nasz kraj będziesz bronić państwa w aktualnym stanie rzeczy czy wyjedziesz z rodziną do innego bezpiecznego i normalnego kraju?
To już nie te czasy jak 70 lat temu. Większość wychodzi z założenia że jeśli państwo mi nic nie zapewnia i jeszcze okrada to czemu mam je bronić, czego bronić urzędasów? I w razie czego tak to będzie większość wsiądzie w pierwszego Ryanair/Deutsche Bahn i wyjedzie. Żyjemy w czasach gdzie dla innych hasła Bóg Honor Ojczyzna to tylko puste słowa słyszane 11 listopada, a tvn kręci tylko zadymę. Może się ktoś nie zgodzić- rozumiem, ale ja uważam że taki właśnie mamy rzeczy stan. Oczywiście znajdą się jeszcze prawdziwi patrioci, oraz ochotnicy- ok 7 tysięcy. I chwała za to, ale w razie konfliktu to znowu jesteśmy na przegranej pozycji, do nas wjadą czołgi a nato nałoży kolejne "groźne sankcje". A kazik znowu zaśpiewa "Świat się dowiedział-nic nie powiedział". Oby się tak nie stało...
Wojna nadal jest mało prawdopodobna ale jeśli do niej by doszło to uciekając za granicę to "godnego życia" życia w obozie dla uchodźców albo internowanych nie znajdziesz; uchodźców byłoby dużo, bo nie Ty jeden tak myślisz, a środków na pomoc uchodźcom wyasygnowanych przez neutralne rządy byłoby stosunkowo mało i nie od razu. Poszukaj w internecie w jakich warunkach koczowali uchodźcy z Kosowa i jak opieszale reagowała cywilizowana Europa w zapewnieniu im wzglednie "godnych warunków".