A nasi kupili to gówno o osiągach SU22 bo amerykańskie 😂
Ruski może tak, ale sprzęt radziecki jest wieczny i niezawodny.
Zresztą sprzęt amerykański był długo budowany na wzór tego radzieckiego aż odkryli, że nie opłaca się robić rzeczy trwałych.
Kolejny co ssie pałkę ruskim udając że nie lubi amerykanów...? Idź na telegram Iwanow. Jeśli myślisz że F16 kupione do Polski ma swoje oryginalne wyposażenie z lat 70-tych to słabo Cię szkolą na tej farmie botów.
Tak, tak, tak... Niezawodny i wieczny sprzęt radziecki sprzęt lądowy pada ofiarami prostych dronów Ukraińców. Ich niezawodne i wieczne samoloty muszą trzymać się setki kilometrów od strefy walki bo średniej jakości systemy zachodnie strącają je z nieba. Nie mówiąc o niezawodnej i wiecznej flocie (czarno)morskiej... Wiecznej bo już głównie poszła na wieczny spoczynek na dno morza czarnego
Jak to czytam to serio wydajesz się ruskim trollem. Tego typu argumentacja dosłownie brzmi jak istniejąca w "kulturze" (to duże słowo, wiem...) kacapskiej idea "smekalki" w której durni Amerykanie wydają mnóstwo pieniędzy żeby rozwiązać jakiś problem a dzielni rosjanie mają smykałkę i rozwiązują je po taniości tak żeby po prostu działało...
Prawda jest taka że sprzęt radziecki nie jest wieczny i nie jest niezawodny. Rosja/ZSRS to dysfunkcje państwo które w trakcie pokoju produkowało więcej spadochronów niż gaci dla obywateli. W trakcie wojny mają mnóstwo tego sprzętu do rzucenia na front zanim typowo jak na kacapów zostaną już im tylko fale mięsa armatniego powoli przebijające się przez umocnienia przeciwnika.
To jest tak ten kretyński argument o wyższości AK nad amerykańskimi karabinami M. Że AK jest takie fajne bo je możesz do błota wrzucić i w okopie wyczyści a kiespki sprzęt z USA jak się zatnie to trzeba iść do zbrójmistrza. Szkoda tylko że AK w błocie zacina się już po jednym strzale a system amerykański jest bardziej dopasowano i izolowany więc można nim wystrzelić cały magazynek zanim się zatnie. Jeden Iwan zabije jednego Joe zanim musi uciekać do okopu. Jeden Joe zabije kilku/kilkunastu Iwanów zanim będzie musiał się wycofać... Tyle w sprawie potęgi zbrojeniówki ZSRS...
Wyczytałeś to na tym samym portalu który donosi o potworze z Loch Ness, Yetim i Strefie 51...?
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Kolejny co ssie pałkę ruskim udając że nie lubi amerykanów...? Idź na telegram Iwanow. Jeśli myślisz że F16 kupione do Polski ma swoje oryginalne wyposażenie z lat 70-tych to słabo Cię szkolą na tej farmie botów.
Tak, tak, tak... Niezawodny i wieczny sprzęt radziecki sprzęt lądowy pada ofiarami prostych dronów Ukraińców. Ich niezawodne i wieczne samoloty muszą trzymać się setki kilometrów od strefy walki bo średniej jakości systemy zachodnie strącają je z nieba. Nie mówiąc o niezawodnej i wiecznej flocie (czarno)morskiej... Wiecznej bo już głównie poszła na wieczny spoczynek na dno morza czarnego
Jak to czytam to serio wydajesz się ruskim trollem. Tego typu argumentacja dosłownie brzmi jak istniejąca w "kulturze" (to duże słowo, wiem...) kacapskiej idea "smekalki" w której durni Amerykanie wydają mnóstwo pieniędzy żeby rozwiązać jakiś problem a dzielni rosjanie mają smykałkę i rozwiązują je po taniości tak żeby po prostu działało...
Prawda jest taka że sprzęt radziecki nie jest wieczny i nie jest niezawodny. Rosja/ZSRS to dysfunkcje państwo które w trakcie pokoju produkowało więcej spadochronów niż gaci dla obywateli. W trakcie wojny mają mnóstwo tego sprzętu do rzucenia na front zanim typowo jak na kacapów zostaną już im tylko fale mięsa armatniego powoli przebijające się przez umocnienia przeciwnika.
To jest tak ten kretyński argument o wyższości AK nad amerykańskimi karabinami M. Że AK jest takie fajne bo je możesz do błota wrzucić i w okopie wyczyści a kiespki sprzęt z USA jak się zatnie to trzeba iść do zbrójmistrza. Szkoda tylko że AK w błocie zacina się już po jednym strzale a system amerykański jest bardziej dopasowano i izolowany więc można nim wystrzelić cały magazynek zanim się zatnie. Jeden Iwan zabije jednego Joe zanim musi uciekać do okopu. Jeden Joe zabije kilku/kilkunastu Iwanów zanim będzie musiał się wycofać... Tyle w sprawie potęgi zbrojeniówki ZSRS...
Wyczytałeś to na tym samym portalu który donosi o potworze z Loch Ness, Yetim i Strefie 51...?
Przedawkowałeś ukro-zachodnią propagandę
Rzeczywiście droniki z marketu które mogą wkręcić się we włosy blondynki, albo zwarcie w rozruszniku zakłóci radio i jebną o ziemie.... dowiedz się może czym jest amunicja krążąca i czym różni się od dronów z marketu oraz jak wygląda atak nimi. Żyjesz w świecie fantazji i bajek opowiadanych przez propagandystów.
K🤬a.... Ruscy się tam bawią z nimi, bo w przciwieństwie do amerykanów przejmują się cywilami i infrastrukturą.
Nie chcą niszczyć kraju, który prawdopodobnie będą potem utrzymywać po przejęciu.
Gdyby mieli to w dupie to w 3 dni po rozpoczęciu wojny w Kijowie nie ostałby się kamień na kamieniu.
Miasto było otoczone, wystarczyło dzień i noc nap🤬lać z altylerii... nie wspomnę o bombowcach.
Ja p🤬le. zaczynij używać głowy a nie chłoniesz co Ci telewizor podsunie pod oczy.
Nie zesraj się internetowa cioto
Pisze to ktoś kto w dalszej części swojego komentarza sugeruje że kacapy nie mają interesu w niszczeniu infrastruktury kraju który potem chcą utrzymywać, pomimo setek filmów i zdjęć z tym co się dzieje z frontowymi miastami. A przez "z tym co się dzieje" mam na myśli totalne wyniszczenie...
Jeśli nie jesteś śmieciem botem z Rosji to musisz być wyjątkową k🤬ą która oddychać nie powinna pisząc takie rzeczy... Nie jestem fanem ukrów, wiszą mi. Ale k🤬a pisanie takich pomyji powinno skazać Cię na utratę obywatelstwa i cementowe buciki w Wiśle...
Tak było super otoczone że banda cywilów ukrów która sama do siebie z kałachów strzelała ich pogoniła? Czy może sami zniknęli...?
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Obejrzyj sobie zdjęcia zniszczonej Warszawy, zniszczonych miast w Syrii albo nawet w Strefie Gazy. Wtedy porozmawiamy. Gdzieś Ty się uchwał?
Nie posraj się naziolu. Już niedługo za takie pieprzenie jak to Twoje będziecie znowu ścigani jak kiedyś.
Sami odjechali tłuku z jednej prostej przyczyny, która w Twoim ciemnym umyśle nigdy nie mogłaby się zrodzić - odjechali aby nie dopuścić do katastrofy humanitarnej.
Miasto było odcięte.
Czy Ty k🤬a przyswoiłeś w ogóle informację, że Rosja miała przez całą wojnę pełną kontrolę nad niebem nad Ukrainą?
Jak komediant wysuwał żądania i skomlał aby zachód objął Ukrainę parasolem ochronnym?
Czy w ogóle potrafisz zrozumieć co to znaczy?
Mentalnie musisz mieć 15 lat, jak nie to nie przyznawaj się.
Co to ma do czego...? Iwan, ten argument nie ma sensu. To że Ukraina nie jest zniszczona jak Warszawa nie znaczy że nie jest zniszczona albo że kacapska barbaria nie maczała w tym swoim pseudo-słowiańskich a bardziej mongolskich paluszków.
Naziolu? Widzę że całkowicie już Ci się odpalił ten kacapsko-stalinowski protokół żeby wszystkich wyzywać od nazistów albo faszystów...
Czyli jednak nie debil, nie samotny, nie chory psychicznie jesteś, a po prostu jesteś Iwanem. Fajnie tam u was na głubince?
JA CIĘ KRĘCĘ! Odjechali! Sami! Jakie one dobre chłopaki są. Chyba pojadę do Moskwy na wakacje i zrobię loda Putinowi bo słyszałem że lubi.
Zażartowałbym sobie że Ty masz odcięty dopływ krwi do mózgu i głupoty gadasz, ale Ty raczej Iwan jesteś więc wiesz co robisz pisząc ruską propagandę.
Naucz się języka polskie Iwan. "Rosja miała przez całą wojnę" oznacza w języku polskim że wojna się skończyła i Rosja miała zawsze podczas niej kontrolę nad niebem. Wojna się ani nie skończyła ani mongołrosja Putina nigdy nie miała pełnej kontroli nad niebem.
Bardziej mnie bawi komediant na Kremlu co udaje chłopa a jest pedałem co płacze jak mu jakieś małe kraje typu Litwa, Łotwa czy FInlanida do NATO wchodzą i to bardzo grozi WIELKIEJ (mongo)ROSJI
Znowu. Iwan. Polskiego się naucz.
U was to połowa ludzi w tym wieku to już albo nie żyje albo do wojska idzie, no nie Iwan?
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Albo rozmawiam z dareczkiem albo wy wszyscy naziolki z Ukrainy macie jedną wspólną cechę - arogancja wyj🤬a wam przez sufit aby pouczać Polaków nt poprawnej polszczyzny. Idź dzieciaku siać te ukropropagandę gdzieś indziej. Nikt kto ma resztki rozumu na to się nie złapie. Mam nadzieję, że Twoje ziomki podziękują Ci kiedyś za takie wsparcie dla komedianta, który spalił wasz kraj. Nie chce mi się komentować każdego Twojego zdania, bo w każdym p🤬lisz jak potłuczony.
Iwan, nie denerwuj się. SMERSZ już nie działa, więc Twoje kiepskie wyniki w necie nie wyślą Cię do Permu-36.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Musialem wygooglać do do mnie mówisz człowieku ze wschodu. Przez takie p🤬lenie i arogancje ludzie tutaj mają was dość. Gorzej, że cierpią na tym normalni ludzie, którzy mają w dupie wasze "slawa ukrainiii"
Wątpię że średnio wykształcony Iwan wie co to Perm-36 dlatego właśnie użyłem tego zwrotu. Czegoś się Iwan nauczyłeś.
Poza tym Iwan, nie jestem z Ukrainy, więc daruj sobie wciskanie mi sławy ukrainie. Albo tego że my w Polsce mamy ich dość. Mamy. Ale bardziej mamy dość pseudo-Polaków co ssą pałkę Putina albo ruskich udających Polaków takich jak Ty.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Oświecę Ciebie Iwan, szmersz nie jest słowem, które w Polsce jest używane.
A nienawiść do Ruskich nie czyni Ciebie ani trochę bardziej wiarygodnym i "zachodnim", [...]
[...] raczej podejrzewam, że jesteś sfrustrowanym Ruskiem, który stara się za wszelką cenę odciąć się od swojego pochodzenia i gardzi wszystkim co z Rosją związane.
Ruski może tak, ale sprzęt radziecki jest wieczny i niezawodny. Zresztą sprzęt amerykański był długo budowany na wzór tego radzieckiego aż odkryli, że nie opłaca się robić rzeczy trwałych.