pazuzu napisał/a:
Serio ktoś uważa że usa jest lepsze niż europa?
USA kraj gdzie 43 miliony ludzi średnio umie czytać, kilka milionów w ogóle nie umie czytać, powszechna bieda, bezdomnośc, tysiące morderstw z użyciem broni, brak opieki zdrowotnej. Porównajcie sobie chociaż jak wygląda metro w Warszawie a jak wygląda w nowym Jorku jaki tam jest syf i malaria, pełno ćpunów zombie. Więc usa to akurat może się uczyć od Europy
A co najlepsze ten filmik z tych zawodów na sztucznym koniu to akurat jest z usa a dokładnie z Chicago 😂
Jest lepsze pod wieloma względami, mianowicie:
- w europie też kilkadziesiąt milionów ludzi nie umie czytać, czy to średnio , czy to wcale - inżyniery i magistry z Afryki, rdzenni Europejczycy w części także
- bezdomnych też jest w c🤬j . Mieszkałem w Sztokholmie w 2017 roku przez 6 miesięcy, i tylu bezdomnych oraz żebraków nie widziałem nigdzie przez całe życie !
Przed każdym sklepem z zadaszeniem zewnętrznym, o 7 rano są porozkładane legowiska z kołdrami - wszystko w ścisłym centrum !
Przed każdym sklepem, marketem, wejściem do metra, przed każdym (!!!) bankomatem - żebrający cyganie !
- Co do metra w Warszawie to zobaczymy jak będzie wyglądało po tylu latach użytkowania co w NY.
- USA jest większe, bogatsze, wraca normalność po ostatnich wyborach, latają w kosmos, dyktują warunki na całym świecie
Nie chce mi się dalej pisać.