Cytat:
ale rynek szybko ich przywróci do logicznego myślenia pod warunkiem że ludzie przestaną kupować ich gry.
niestety tak nie będzie, jak zobaczylem battlefield 3 premium to stwierdziłem, no ja p🤬le kto to k🤬a kupi, na chwile obecną 80% ludzi na serwerach ma premium, wydać 50E na gre żeby potem wydać na nią kolejne 50E żeby mieć k🤬a inny wygląd
zresztą, wszystkie te DLC na zasadzie "łohoho kup pan super fajny kapelusz będziesz w pytę" za jedyne 9,99E i niestety ludzie kupują, jest część ludzi którzy ma głęboko wyj🤬e na premiumy i DLC, ale niestety wystarczająco dużo jednak je kupuje aby firmy przestały tego rodzaju sprzedaży (chwała cd-projekt za to że takiego syfu nie wprowadza)
Cytat:
Tylko c🤬je coraz bardziej chytre się robią, wprowadzając takie featury bez których gra się c🤬jowo, a crackiem tego nie da się niestety załatwić
o jejku no straszne, podp🤬liłeś gre i nie możesz sobie w nią bezproblemowo pograć, proponuje zbojkotować takie zachowania firm, albo lepiej, spalić ich siedziby...
A jak słysze o tym jakie to gry są c🤬jowe teraz, jakie krótkie, nic nie wnoszą... no kuzwa sorry swoją przygode z grami zaczynałem w czasach Prince of Persia 1, Prehistorika, Dune 2, DigDug'a, F-15 Strike Eagle II i Elektro body (ciekawe czy ktokolwiek pamięta taki tytuł). Wtedy te gry były super, grało się w nie non-stop... ale... bo k🤬a nie było innych, mieć neta wtedy to był wielki wyczyn, nawet modemy ciężko było kupić, albo grałeś non-stop w tą samą gre, albo leciałeś w sobote na giełde aby kupić/wymienić dyskietki...
Poprostu na chwilę obecną gier jest taka ilość i dostęp do nich jest tak duży że uważa się wszystkie za krótkie i c🤬jowe. Sorry ale gracz sam decyduje czy gra jest fajna i warto ją przejść 5 czy 10 razy, czy nawet nie warto raz... dawniej poprostu miałeś marny wybór albo grałeś w to co miałeś, albo nie grałeś w ogóle...
Co do gier wymienionych przez Slonx, HoMM nigdy zabardzo nie lubiłem ale rzeczywiście 3ka była najlepszą z serii, Baldur's Gate, b.dobry tytuł, jednak obecne tytuły też potrafią być równie wciągające, wszystko zależy od wciągalności gracza... AoE 3 jest równie dobry co 1, Settlersy tu się zgodzę od 4ki w górę to już c🤬jnia, chociaż osobiście wole remake Settlers 2 10th anniversary edition czy jakoś tak, poprostu skopiowana 2ka z tym że ulepszoną grafika więc oczy nie łzawią od pixeli na LCD, CS, no sorry ale to już jest ((shit^3)oo)!
Z gier które są lepsze w kolejnych częsciach to tak np. Cywilizacja, 5ka jest poprostu mistrzowska, Portal, Anno, Battlefield (chociaż 2142 był c🤬jowy), Total War czy Europa Universalis.
A co do Diablo, to czy ja wiem, imo 3ka to jest remake 1 i 2, chodzisz, nak🤬iasz moby w ilościach fhói i zbierasz gold... nierozumiem argumentów że jest ta gra nudna... no k🤬a przecież nikt nie mówił że to jest rpg...