Nie mogę słuchać takiego p🤬lenia którym uraczył nas zozur... PRL był czasem idealnym dla półgłówków którym brakowało polotu i finezji, bo szło się do pgr-u i tępo wykonywało daną robotę, a całą resztę dawało państwo, wystarczyło że jesteś partyjną maszynką. Dzisiejszy świat jest milion razy lepszy, wystarczy ruszyć głową i wykorzystać otaczające nas możliwości, a nie ciągle tylko wzdychać i płakać jak to kiedyś było lepiej, a tak w ogóle to wszystko wina tuska... nie, nie jestem za PO
a swoją drogą, nie łapię jak jeszcze można kupować mieszkania np. w Warszawie, gdy 15-20 km od niej można kupić chatę z garażem i pokaźnym podwórkiem za takie same lub mniejsze pieniądze, a dojazd jest świetny bo zbudowali nowe tory i linie autobusowe
Ale p🤬licie, macie wolność wyboru, zwolennicy komunizmu są mile widziani w Korei Północnej. Tam jest pełen pakiet dla każdego.
Wypowiedz typowego cymbała. Porównuje życie zwykłego robotnika, z bogaczem mieszkającym na Manhattanie.
Zresztą czy normalne życie powinno być marzeniem, tak jak wielu ludzi teraz? To powinna być norma, a marzeniem powinny być luksusy.
No a dlaczego akurat Korea Północna? Przecież Chiny też są komunistyczne. Prześladuje się tam opozycję, łamie prawa człowieka, ale tacy antykomuniści jak ty i tak kupią produkt z napisem "made in china" wspierając tamtejszy ustrój swoimi pieniędzmi.
@up
Polać mu.
Socjalizm jest zły bo nie nagradza pracowitości tylko lenistwo. Zawsze będzie zły bo iluzoryczne zatrudnienie na poziomie 100% jest tylko na papierze, a w normalnym świecie jest tak że 60% ludzi zap🤬la by 40% nie musiało w ogóle nic robić.
Ale, że k🤬a długów tej zj🤬y PRL nam zrobił, to nikt nie zauważy? Że wolność była c🤬jowa, że w sklepach brakowało żarcia, że cenzura, że milicja .... Ja p🤬lę, 35 debili + zozur... Sadistic to istnie ciekawe miejsce z socjologicznego punktu widzenia.
Taa lenistwo. Wtedy jak w dowodzie nie miałeś wbite że zatrudniony to od razu znalazła się dla leniów robota. Teraz czy leń czy pracowity, roboty nie ma.
podpis użytkownika
C🤬j mi na imię.