Tutaj polecam Art. 25 KK w szczególności § 2a, oraz Art. 423 kodeksu cywilnego:
Art. 25 § 1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.
Art. 423. KC Kto działa w obronie koniecznej, odpierając bezpośredni i bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro własne lub innej osoby, ten nie jest odpowiedzialny za szkodę wyrządzoną napastnikowi.
Ich było pięciu młodych byków, on był sam.... Nie miał szans.
Wtedy wkroczył ON wyrównywacz szans ! Pistolet !
Każdemu lamusowi co jest przeciwnikiem szerokiego dostępu do broni palnej w Polsce, c🤬j w dupę i na imię !!!
Dostęp do broni w Polsce jest możliwy i nie taki trudny jak się wydaje. Do broni trzeba mieć rozum i wiedzieć jak badania przejść.
Nie manipuluj ! Gdzie ja napisałem o dostępie dla sebiksów w E36 ? Oczywiście jesteś przeciwny, więc dajesz skrajny przykład. Manipulujesz!
Broń tylko dla niekaranych z nieposzlakowaną opinią ma być. Ale dostęp do niej uzyskanie powinno być jeszcze prostrze niż teraz. Podaje przykład Szwajcarii.
Porownujesz małpi gaj USA do Polandii? Myślisz, że kiedy nasze sebiksy w luksusowych E36 będą mieli łatwy dostęp do broni to będzie lepiej? Teraz nasi sklepikarze nie potrzebują broni do obrony bo nie mają przed kim. Nie przyjacielu, c🤬j CI w dupę.
Niby nie jest tak trudno, ale później trochę Ci sie odechciewa.
1. Konieczność posiadania certyfikowanego sejfu. Juz czekam kiedy znowu będzie nowy certyfikat i sejf do wymiany. 100 zł to nie kosztuje.
2. Już nie wspomnę o tym że musisz byc czlonkiem klubu strzeleckiego opłacając ciągłe myto na jego utrzymanie.
Zamkną cię jeśli jesteś zwyczajnym Polakiem. Jak masz znajomości to możesz przemycić granatnik ze strefy wojny i strzelać sobie nim na komisariacie.
Na punkt 2 zaradzi licencja kolekcjonerska, ale dorzucę kolejne:
3. Obowiązek zgłaszania zmiany miejsca pobytu na okres dłuższy niż 3 miesiące
4. Przej🤬e jak ktoś ci ukradnie taką broń, a chętnych nie brakuje
5. Obowiązkowa rejestracja i brak konstytucyjnej ochrony, więc w każdej chwili mogą postanowić skonfiskować cały arsenał jaki masz i nawet nie dać grosza rekompensaty
6. To co już wyżej napisali - trzeba pogodzić się z bogactwem konsekwencji użycia broni i romantycznego "lepiej żeby nas pięciu sądziło, niż pięciu niosło" w kraju gdzie dobrze ma się kumoterstwo a sądownictwo to fasada prawa i sprawiedliwości
Tak.. ale musisz miec ja w szafie pancernej z zamkiem patentowym i amunicja tez musi byc oddzielnie. Wiem bo mam. A jakbym chcial zostac przestepca bez broni, kotry ta bron chcialby posiadac, to jestem w stanie sobie taka bron wytworzyc. Omijajac pewne rzeczy w tym durnym prawie.
podpis użytkownika
Przyjaciel każdej samotnej kobietyIch było pięciu młodych byków, on był sam.... Nie miał szans.
Każdemu lamusowi co jest przeciwnikiem szerokiego dostępu do broni palnej w Polsce, c🤬j w dupę i na imię !!!
podpis użytkownika
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.Niby nie jest tak trudno, ale później trochę Ci sie odechciewa.
1. Konieczność posiadania certyfikowanego sejfu. Juz czekam kiedy znowu będzie nowy certyfikat i sejf do wymiany. 100 zł to nie kosztuje.
2. Już nie wspomnę o tym że musisz byc czlonkiem klubu strzeleckiego opłacając ciągłe myto na jego utrzymanie.
2 - Nawet nie wiesz jakie pozwolenia są bo gadasz o jednym to raz a dwa można być po prostu członkiem za 10 zł rocznie (jak to jest za dużo to nie stać cię na broń. Wszystkie papiery itp. jesteś w stanie ogarnąć w miesiąc jak nie mniej. Pozwolenie na broń łatwiej zrobić niż prawo jazdy ....
Kolejny pokrzywdzony bo dali jakieś łatwe do spełnienia wymogi (jedne z najbardziej łagodnych w europie).
3. No tak, masz obowiązek bo chcą wiedzieć gdzie jest broń.
4. Jak ukradnie ci ja z sejfu to nie jest przej🤬e bo ty spełniłeś wszystkie obowiązki i jesteś czysty - po to jest ten sejf o który tak płaczecie.
5. O czym ty p🤬lsz? Kto miałby skonfiskować i po co? Nie wiem, może w czasie wojny? ... tylko szkoda, że dla wojska twoja super broń będzie bezużyteczna ... troche logiki
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.No tak ... bo to właśnie jest przykład szerokiego dostępu do broni geniuszu matematyczny. Nikt nie normalny nie zaneguje, że właściciel biznesu (zwłaszcza tekiego wysokiego ryzyka) powinien móc się uzbroić.
Szeroki dostęp do broni to prędzej zaskutkował właśnie tymi idiotami z Infinit.
Ale p🤬lisz, kolejny co nie ma kompletnie wiedzy w temacie a sie wypowiada
Kolejny co p🤬li i się nie zna.
podpis użytkownika
Hitler był lewakiemKasa to nie problem. Problem to obowiązek startowania regularnie w zawodach, i widzę jak ci biedni ludzie zbierają się regularnie na postrzelankach żeby odbębnić ten kretyński obowiązek i udawać, że są sportowcami.
Typie, ja nie mam problemu z egzaminem, to chyba Twoja projekcja. Ja mówię o p🤬lniku jak już się tę broń posiada.
No jak dla Ciebie to nie jest problem to wiele osób będzie dyskutowało kto tu jest głupi.
Tylko z automatu utracisz też pozwolenie na broń, ale oczywiście będziesz mógł się odwoływać. Pochodzisz po sądach i może się uda. I lepiej, żebyś zdąrzył zgłosić kradzież zanim ktoś kogoś odstrzeli z twojej broni. Poza tym - nie po to kupuje broń, żeby ją trzymać w sejfie.
Najwyraźniej nie jesteś kompletnie zorientowany w sytuacji prawnej na świecie. Poczytaj o Australii, Kanadzie, tudzież przepychankach miedzy prawem stanowym a konstytucja w US. W Polsce do władzy doszli właśnie radykałowie lewicowi. Jest spora szansa, że utrudnią dostęp do broni, ale jak im kompletnie odjebie to mogą zakazać jej posiadania i będziesz oddawał co masz.
Wszystkie papiery itp. jesteś w stanie ogarnąć w miesiąc jak nie mniej.
Kasa to nie problem. Problem to obowiązek startowania regularnie w zawodach, i widzę jak ci biedni ludzie zbierają się regularnie na postrzelankach żeby odbębnić ten kretyński obowiązek i udawać, że są sportowcami.
Typie, ja nie mam problemu z egzaminem, to chyba Twoja projekcja. Ja mówię o p🤬lniku jak już się tę broń posiada.
No jak dla Ciebie to nie jest problem to wiele osób będzie dyskutowało kto tu jest głupi.
Tylko z automatu utracisz też pozwolenie na broń, ale oczywiście będziesz mógł się odwoływać. Pochodzisz po sądach i może się uda. I lepiej, żebyś zdąrzył zgłosić kradzież zanim ktoś kogoś odstrzeli z twojej broni. Poza tym - nie po to kupuje broń, żeby ją trzymać w sejfie.
Najwyraźniej nie jesteś kompletnie zorientowany w sytuacji prawnej na świecie. Poczytaj o Australii, Kanadzie, tudzież przepychankach miedzy prawem stanowym a konstytucja w US. W Polsce do władzy doszli właśnie radykałowie lewicowi. Jest spora szansa, że utrudnią dostęp do broni, ale jak im kompletnie odjebie to mogą zakazać jej posiadania i będziesz oddawał co masz.
Przecież w PL możesz być synem papieża, na którego są zamachy bombowe, ale jak komendant policji nie będzie przekonany co do słuszności pozwolenia to ci go nie udzieli i c🤬j z twoim egzaminem, kasą pancerną i bandolierem.
Poj🤬e uznaniowe prawo, o którego zastosowaniu decydują ludzie pokroju tego łysego zjeba z granatnikiem bluetooth
To, że lubisz być j🤬y w dupę i kontrolowany przez władzę, to twoja sprawa - tylko że to jest chore i nie tak się powinno traktować wolnego człowieka.
Gówno urzędnika czy policjanta powinno obchodzić po co komu broń. Niekarany, po badaniach (które zresztą są c🤬ja warte, co pokazuje przykład gościa który odj🤬 narzeczonego swojej byłej) i TYLE. Tylko, że państwo każdego traktuje jak potencjalnego bandytę.
I o ile dobrze pamiętam, to był w Polsce przypadek, że gościowi przy odebraniu prawa jazdy cofnęli pozwolenie (gdzieś na bron-forum jest temat o tym). Taka k🤬a normalność
Nie zapominaj też o wprowadzanym co raz okresowym zakazie przemieszczania się z bronią, bo np. jakieś święto albo wizyta zagranicznego urzędnika).
Siriuz, jak Cię proszę, znowu tracisz punkty, pisz takie rzeczy tylko wtedy, gdy naprawdę się znasz, a jeżeli coś tam pamiętasz, bo kiedyś przeczytałeś, to lepiej sprawdź kilka razy
Praktycznie to do 3 miesięcy, w miesiąc to tylko znajomi komendanta
podpis użytkownika
Przyjaciel każdej samotnej kobiety