Chłopie Portugalczycy, czy Hiszpanie to nie żadni latynosi, na Boga coś ty robił na geografii?
Po pierwsze naucz sie pisać po ludzku i nie dubluj własnego komentarza w jednym poście jak jakiś przychlast
Po drugie Latynosi właśnie wywodzą sie z Hiszpanii i portugali i to właśnie portugalski jest uznawany jako ojczysty język Latynosów,
wiem że z czasem doszły czasy emigracji kolonizacji i wojny które wpłynęły na zróżnicowanie demograficzne ludności, tak że nie wszystko można na surowo szacować że jak jest kontynent to odrazu wszystkie państwa są także mentalne .
Dobrym przykładem może być Rosja rzekomo zajmuje lekko wschodnią cześć Europy, a zajmują niemalże wzrokowo połowę kontynentu azjatyckiego.
to nie nazwiesz ruska Azjatą jak japońsca czy chińczyka ... tak że geografia to jedno demografia to drugie.
Wracając do tematu masz internet to skorzystać i sprawdź swoją wiedze zanim coś głupiego p🤬lniesz bo na takie zaczepki to czasem już w ogóle nie odpisuje bo szkoda mi czasu dla debili , ale że dziś mi się nudzi to zrobię dla ciebie wyjątek.
Wiki:
P.S. Podkreśliłem ci istotny fragment. choć cały tekst nie jest za długi to w dobie ówczesnego czasu zj🤬e pokolenie od gówno tiktoka i snap czatu.. mają problem z przeczytaniem tekstu dłuższego niz 5 wyrazów na krzyż...
Latynosi to nie europejczycy Przeczytaj ze zrozumieniem to co sam wkleiłeś