podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.Jest także wzmianka o wolnej woli i tym, że nikt z góry, bez naszej woli, nie wpie**ala się w nasze wybory.
Jeśli już to Mamon niedouku.
Zabłysnąć chciałeś, ale chyba nie wyszło
Jeśli kogokolwiek pouczasz - zważ, abyś precyzyjnie wypunktował jego niedociągnięcia. O ile wiesz, co twój interlokutor miał na myśli
Do tego się odwołujesz?
Wolność wyboru to jedno - ale słuszność dokonanego wyboru (z punktu widzenia wiary katolickiej i Katechizmu)- to co innego. To tak jakbyś oczekiwała, że sam fakt posiadania samochodu daje ci pełną dowolność w decydowaniu o tym, którą stroną autostrady możesz pop🤬lać
"Goethe mój Goethe" (Hydrozagadka)
Wtedy też nie wiedziałem, waliłem na pałę wszystkie imiona diabłów jakie mi przyszły do głowy. W końcu pomyślałem - przechytrzę fiuta, Lucyfer - Lucek - Lucjan. Oczywiście szaman dobrze wiedział, ale to zwykłe imię, więc musiał się zgodzić.
Widze wszyscy piszą o 5 przykazaniu ale według bibli według jego systemu prawnego nienarodzone dziecko nie ma praw człowieka. Do tego ciekawy cytat z bibli
"„Jeżeli dwaj mężowie się biją, a przy tym uderzą kobietę brzemienną tak, że poroni, ale nie poniesie dalszej szkody, to sprawca zapłaci grzywnę, jaką mu wyznaczy mąż tej kobiety, a uiści ją w obecności rozjemców”.
Co oznacza że za aborcję należy zapłacić grzywnę i tyle.
Nie zabijaj odnosi się do zabicia człowieka a nie płodu.
Jest także wzmianka o wolnej woli i tym, że nikt z góry, bez naszej woli, nie wp🤬la się w nasze wybory.
ten cytat dotyczy wypadku, nie celowego zabijania XD
Ale to społeczeństwo ocenia czy wybór jest dobry.
Np gdy wyborem człowieka jest kradzież, chyba nie trzeba tłumaczyć, że to złe i musi być karane. No i dokładnie tak samo jest z aborcją