PS: obywatele Rosji przed Leninem też czuli się c🤬jowo, postanowili działać, i zobacz co z tego wyszło. Wywołali totalny kataklizm, najc🤬jowszy system jaki ludzkość widziała. W systemie, w którym prości ludzie i pseudointelektualiści wchodzą z buciorami do polityki zawsze będzie c🤬jowo.
no taaaak okazuje sie ze od ponad 20 lat polska rzadza same lewaki, po, pis, uw, aws i te inne kurestwa to same lewackie scierwa, i nikt do tej pory nie dopuscil biednych prawakow chcaczch by ojcyzyna rozkwitala do wladzy. co za biedactwa. dajcie wkoncu szlachetnej prawicy odbudowac ten biedny kraj cierpiacy pod lewackim butem!
A niby jakich argumentów mam użyć? Masz lewacki styl myślenia.
Jeżeli istnieją dwie firmy w tej samej branży - A i B - gdzie w firmie A wyzyskuje się pracowników, prezes zamiast inwestować kupuje nowe fury, itp., to ta firma prędzej czy później upadnie, a pracownicy przejdą do firmy B, gdzie prezes jest uczciwy i nastawiony na rozwój. Oczywiście, ci pracownicy w firmie A będą się męczyć nawet latami, ale tak działa selekcja naturalna.
A jeżeli dany człowiek przez 30-40 lat pracuje za 2000 zł miesięcznie, to ja się pytam co z niego za człowiek. Jedyne na kogo może być zły to na siebie samego, bo żeby przez tak długi okres czasu nie dojść do mistrzostwa w swoim fachu lub w nic nie zainwestować (chociaż w dzieci, nawet murzyn to potrafi) to trzeba się ,,napracować".
PS: obywatele Rosji przed Leninem też czuli się c🤬jowo, postanowili działać, i zobacz co z tego wyszło. Wywołali totalny kataklizm, najc🤬jowszy system jaki ludzkość widziała.
@mare30ks
Rozumiem, że prawda w oczy kole. Cóż mogę zrozumieć, że jak nie czytasz to wiedzę bierzesz tylko z doświadczenia. Może i faktycznie te partie polityczne, które raczyłeś wymienić w porównaniu do pzpr mogą uchodzić za prawicowe. Jednak prawda jest taka, że są ona albo umiarkowanie lewicowe, albo centro-lewicowe. Skoro masz internet to sobie poszukaj co to jest partia prawicowa, ale jeszcze lepiej poczytaj sobie co to jest prawdziwie wolny rynek.
To ja ci mam argumentów szukać ? Wp🤬lasz się między wódkę, a zakąskę to się do tego przygotuj. Mój styl myślenia nie jest ani lewacki ani prawicowy, bo to jest zbędne szufladkowanie. W państwie powinno się wdrażać wszystkie dobre pomysły bez względu z jakiego nurtu politycznego się one wywodzą.
Niestety przez takich ludzi o ciasnym umyśle, jak ty wiele pomysłów zostało uj🤬ych u podstaw, bo komuś się wydawały zbyt lewicowe/prawicowe/c🤬jwiejakiejeszcze.
Piękna teoria. Tyle, że jak każda teoria nie ma ona poparcia w rzeczywistości. Po pierwsze rynek nie jest czarno biały i nie dzieli się na 50 % firm uczciwych i nieuczciwych tylko tych drugich jest zdecydowanie więcej. Po drugie zmiana miejsca pracy rzadko zależy od samego pracownika.
Teraz to już w ogóle zaj🤬eś jak dzik o sosnę. Zwykła praca to nie jest show biznes, w którym sobie możesz negocjować stawki. Albo bierzesz robotę i masz 2000zł albo nie bierzesz roboty i nie masz nic. Co prawda na zaniżenie wynagrodzeń mają również wpływ pracownicy, którzy po prostu się zgadzają na c🤬jowe warunki, ale często są do tego po prostu zmuszeni(kredyt, rodzina, choroba itp. itd.).
No tak, bo przecież demokracja i kapitalizm to najlepsze, co człowiek wymyślił...Za równo komunizm, jak i demokracja są bardzo udanymi ustrojami, które potrafią zapewnić człowiekowi należyty byt. W teorii(a przecież ty tak lubisz teoretyzować), bo oba te ustroje zostały sp🤬olone przez rządzących, którzy ustawiają te ustroje pod siebie tak, aby jak najwięcej skorzystać z władzy do której się dobili. Polecam ''Folwark Zwierzęcy'' Orwella, który wyjaśni ci o czym mowa na podstawie prostych analogii ze zwierzątkami
![]()
no tak ty napewno przeczytales wszystko co sie dalo i wogole pozjadales wszystkie rozumy, wkoncu masz te 24 lata jestes taaaki dorosly i juz niejedno przeszedles, no i rodzice ci opowiedzieli co jest dobre a co zle
wolny rynek jest w dniu roboczym ok 3 w nocy w malej miejscowosci kiedy wszyscy we wsi spia![]()
chlip, nie ma w polsce zadnej prawicowej partii, lewaki wszystko rozj***ly![]()
rozp🤬ala mnie gimboprawackie postrzeganie swiata na zasadzie czarno-bialego. i kompletne zaslepienie. dobrze ze wiekszosc z nich kiedys skoncza ta swoja politologie czy inne nauki polityczne i starzy odetna ich od kieszonkowego i beda musieli isc do roboty i wtedy ten ich wolny rynek w polskim wydaniu im pokaze gdzie jest ich miejsce
rozp🤬ala mnie gimboprawackie postrzeganie swiata na zasadzie czarno-bialego. i kompletne zaslepienie. dobrze ze wiekszosc z nich kiedys skoncza ta swoja politologie czy inne nauki polityczne i starzy odetna ich od kieszonkowego i beda musieli isc do roboty i wtedy ten ich wolny rynek w polskim wydaniu im pokaze gdzie jest ich miejsce