@Gszystow
K*rwa, o co chodzi wszystkim z tym cukrem. Czy naprawdę cena 5 zł za kilo tak Was trzepie po kieszeniach jakbyście dziennie zużywali 2 kg? Jak zauważyłem kg cukru starcza mi na 2 tyg, z czego ja tylko do kawy rano, ewentualnie jakaś herbata po robocie (pomijam fakt ile współlokator mi go podpie*dala) Ale, Panowie...cena fajek w ciągu 2 lat skoczyła o ponad 2 zł,browar w pubie o 1 zł (ile by to było kg po jednym wypadzie) a benzyna to już w ogóle. I to faktycznie jest powód do płaczu. Bierzcie przykład z cukrzyków i nie srajcie żarem z powodu cen.
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin KrantzKontrakty na cukier spadły dziś o przeszło 7%... w przeciągu ostatnie miesiąca surowiec staniał surowiec na giełdach o 30%... niebawem ceny w sklepach powinny spaść.
podpis użytkownika
Little children, near and far,podpis użytkownika
ELE TAXI FORUM@bloodwar
dobrze, z ograniczeniami na sprzedaż nakładanymi przez Unię na naszych rolników zgodzę się, bo zamiast korzystać z naszych surowców musimy je importować z innych krajów, bo mamy ograniczenia. Ale co do tego co napisałeś na początku, a mianowicie tych zasad moralnych to nie masz racji w najmniejszym procencie. Dlaczego? Zastanówmy się o czym ty mówisz. [Będę odnosił się do hurtownicy/sprzedawcy, wielkie korporacje zostawię] jakie zasady moralne? Ile marży mają dać żeby dla Ciebie było dobrze? -30%? Każdy sprzedawca kupuje od hurtownika i musi z czegoś żyć! Musi dać minimum 30% marży, on nie jest przekazuje towaru, on go sprzedaje. A tak samo sprawa wygląda z hurtownikami on kupuje towar od producenta i też musi nałożyć na to swoją marżę.
''Minister rolnictwa Marek Sawicki uważa, że główną winę za wzrost cen żywności ponoszą spekulanci, którzy na światowych rynkach zawierają kontrakty terminowe, przede wszystkim na pszenicę, windując jej ceny w papierowych transakcjach''
ot co.. jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze.. Trafi się kilku takich sk🤬ysynów-spekulantów..
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz