Nie sposób zrobić dzieciaka i go urodzić tylko go trzeba wychować. Jak na razie widzę że w tym kraju liczy się ilość nie jakość. A kto powiedział że musimy być krajem 38 milionowym?
Zaimponowałeś mnie w tym momencie. Łap piwko
No k🤬a utopia. Same zalety. Żydzi Cie nienawidzą, znalazlas prosty sposób na rozwiązanie problemu migracji, demografii i biedy. Mam nadzieję że będziesz o tym intensywnie myśleć wciśnięta w ziemię gdzieś za przystankiem i r🤬ana w dupe przez śniadego księcia. Nie chodzi k🤬a o przeludnienie polski dzietnoscia rzędu 6 ale chociażby 2.3-2.5. Wiesz jaki jest współczynnik przetrwania populacji? 2,1 w tej chwili w polsce jest 1.4. No to rzeczywiście w dalszej perspektywie ściąganie migrantów to po prostu rewelacja. GB już są w dupie a w perspektywie 50 lat nie będą mieli nic do powiedzenia we własnym kraju.
Jak to mówiłaś? Myślenie nie boli
Do tego to szkoła główna handlowa, bardzo prestiżowa uczelnia w polsce i na prawdę kierunki ekonomiczne kończą tam najlepsi xD
podpis użytkownika
God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!drzesz się na mnie a zupełnie nie zrozumiałeś co pisałam, po pierwsze jestem przeciwko imigracji właśnie ze względów społecznych, ale takie biedne ludki jak ja nie mają nic do powiedzenia, to wielki przemysł zgłasza zapotrzebowanie i wio, merkelowa nagle zaprasza wszystkich do niemiec, wielki przemysł zgłasza, że już nie potrzebuje nowych pracowników i myk niemaszki wprowadzają kontrole na granicach... tak trudno to zrozumieć
przyczyną małej dzietności jest równouprawnienie kobiet, pytanie tylko czy mała dzietność to zło?
wszystkie kraje, gdzie panuje bieda i głód, to kraje gdzie rodzi się dużo dzieci, nie ważne, czy masz co dać dziecku do jedzenia, ważne że się p🤬lisz bez opamiętania
bieda jest skutkiem posiadania nadmiernej ilości dzieci, gdyby w Polsce albo innym bogatym kraju nagle dzietność skoczyła do wielkości krajów afrykańskich czyli przeciętnie 6 sztuk na kobietę, to za parę lat była by w takim kraju totalna nędza, no może nie aż taka jak w afryce, ale raczej byłoby kiepsko
druga sprawa to imigracja, z punktu widzenia ekonomi to imigracja się opłaca, nie trzeba płacić za wychowanie dziecka, dostaję się dorosłą osobę zdolną do pracy, imigracja nielegalna opłaca się podwójnie, bo nie trzeba płacić takiej osobie emerytury
wiem, że myślenie boli, ale czasem pomyślcie nad przyczynami i skutkami
i żeby nie było jestem przeciwna imigracji i popieram posiadanie dzieci