Nie zebym sie czepial, ale niewiadomo, o ktora R1 chodzi. RN01 i RN04 maja okolo 150, pozniej RN09 ma 180, ale z doładowaniem, czyli w trakcie jazdy, dopiero RN19 ma 180 bez doladowania, czyli "na postoju"Co nie zmienia faktu, ze i tak zap🤬laja jak glupie
![]()
BTW. Smieszy mnie, gdy ktos bedacy nie w temacie widzi obojetnie jakiego sciga i odrazu mowi, ze fajna R1![]()
z mojej strony warta przeczytania jest książka "motocyklista doskonały" i jej kontynuacja
lewa!
allah84, co do Twojej to rzuć wykresem
![]()
a co do wyjeżdżonych kilometrów to jeśli nie wiesz jak używać skrzyni to nigdy się nie dowiesz jeśli ktoś Ci nie powie, a tego na kursie na prawo jazdy bardzo rzadko uczą, dlatego chociaż zapoznanie się z podstawami w książce jest dobrym pomysłem
allah84, książka najpierw żeby teoria była, ja spokojnie idę w górę 50->70->125->500->teraz 600 i w każdym uczę się czegoś nowego ale nie od nowa to różnica i to spora, np. wole położyć 125na rondzie niż zdać sobie wtedy sprawę z tego ile waży dajmy na to ta R1. wiele dobrych nawyków można złapać na mniejszym motocyklu, no i na pewno 125 łatwiej schodzi na dół
![]()
![]()
pewnie
każdy rozwija się po swojemu![]()
ale przede wszystkim rozsądek, a jak ci się znudzi R1 to tylko Busia![]()
Maddman, cienkie opony gorzej trzymają przez niższy rant opony więc z tym schodzeniem bym nie przesadzał.
R1 rn12 zalana płynami i zatankowana powinna 194kg ważyć