podpis użytkownika
Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...podpis użytkownika
Kustosz pan przyjechał, no nawet taki, taki niby to malutki mężczyzna, tutaj dookoła taki, taki, taki, taki moher miał fantastyczny, w takie pukle ujęte troszeczkę, tak na plecki zachodziło...Obrazek
Coś takiego jak wieloletnie skażenie to mit. Ludzie po prostu są zastraszeni i myślą, że ciągle im coś grozi.
podpis użytkownika
Kiedyś byłem Rhox'em i pokazywałem dupę, wyrosłem z tego.Bo drogi w Czarnobylu od awarii nie są używane wiesz, stalkerzy chodzą z buta.Ja nie narzekam na na nasze drogi, pewnie mieszkasz na jakimś wyp🤬dowie gdzie sołtys przepił dotacje UE, dlatego masz c🤬jową drogę do remizy.za zdjęcia z czarnobyla zawsze piwo
![]()
Organizowane są wycieczki do Prypeci za 490 złotych, jedzie się pod przykrywką ekspedycji naukowej. Przewodnik biega z licznikiem Geigera. Po wypadzie wszyscy są skanowani i jeśli dotknąłeś czegoś metalowego to rzeczy są palone i czeka Cię bardzo długa kąpiel w jebiącym specyfiku. Z reaktorem nic nie zrobiono, postawiono tylko sarkofag który miał wytrzymać 20 lat, i cały ten syf dalej się tam znajduję. Więc kulturalnie się pytam: co ty jebiesz za głupoty?![]()
Obrazek
Tak prezentuje się obecnie Hiroszima. Coś takiego jak wieloletnie skażenie to mit. Ludzie po prostu są zastraszeni i myślą, że ciągle im coś grozi. A fakt jest taki, że wiele osób na naszej planecie wchłania większe dawki promieniowania, a nawet nie mieli styczności z żadnym wyciekiem.
Najbardziej szkodliwe są pierwsze dni po wybuchu broni atomowej czy wycieku. Zwłaszcza jeżeli skażą najbliższe źródło wody pitnej. W Hiroszimie i Nagasaki najwięcej ludzi zmarło od picia deszczówki w akcie desperacji. Brudnej od pyłu wyrzuconego w atmosferę i silnie napromieniowanej.