Brytyjska policja od dawna zatrudnia obcokrajowców, w tym Polaków po to, żeby mieć lepszy kontakt z mniejszościami etnicznymi i lepiej zwalczać przestępczość w tych grupach. Więc doceńcie ignoranci, zamiast hejtować i straszyć. Ciągle się prujecie, że Ukraińcy to przestępcy i dostajecie sraczki jak któryś coś odjebie, a teraz źle, że policja chce z tym walczyć? Ukraińscy policjanci i ukraińscy informatorzy opłacani przez policję pomogą wyeliminować bandytów. I ruskich szpiegów przy okazji, bo i tacy się zdarzają w tej grupie.
To samo dotyczy Białorusinów, a szczególnie Gruzinów, którzy wśród obcokrajowców przodują w statystykach przestępczości zorganizowanej. Policja powinna ich zatrudnić żeby skuteczniej zwalczać bandytów. W cywilizowanych krajach to standard i skuteczna metoda.
Ale wy k🤬a głupi jesteście. Już wiem kto robił zrzutkę na portal. Te same debile co płacą za republikę tv.
Nawet nie chce mi się tłumaczyć że ruch policji ma sens i adresuję Wasze obawy względem obcokrajowców.
Idziecie głosujcie dalej na konfederację i Kaję Godek
Przecież to legalne. Ustawa 1066, którą Tusk wrzucił ponad dekadę temu... Bo wiedzieli, że się przyda
Ostatnio był płacz, że lekarze z importu nie znają polskiego i dla nich niedokrwienie i niedokrwistość to jeden c🤬j
Jak brakuje lekarzy też jest płacz. Więc lepsi tacy, co się mogą douczyć, niż żadni. I bez p🤬lenia, że "przecież można zatrudnić Polaków" bo ich zwyczajnie brakuje. Lekarza nie wykształcisz na kursie z Urzędu Pracy, cały proces edukacji, czyli studia + staż i praktyka to 12 lat. Więc lepiej zapchać dziurę importowanymi, nawet gorszej jakości, niż pozwolić na kompletną zapaść służby zdrowia.
To Konfiarska dezinformacja. Osoba taka musi mieć pełne prawo do świadczenia usług medycznych w rodzinnym kraju, przedstawić na to dokumenty (które o ile wiem są sprawdzane) — zaś pozwolenia takie wydawane są na określony czas. Na czas stały zaś wymagana jest nostryfikacja.Znachorzy z UA znaleźli sposób na obejście prawa do wykonywania zawodu, do którego wymagany jest egzamin przed komisją lekarską.
Wystarczy, że wyjadą na 1 dzień na ukrainu i wrócą do nas jako uchodźca i mogą leczyć bez żadnych kwitów. Wystarczy ich własne oświadczenie, że wiedzą ci robią.
Kraj z gówna i dykty dosłownie
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.Osoba taka musi mieć pełne prawo do świadczenia usług medycznych w rodzinnym kraju, przedstawić na to dokumenty (które o ile wiem są sprawdzane)
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówJak polucja sprawdza prawko to zwykle starczy pomachać, tak więc fałszywka sprawdza. Dopiero jak coś się stanie to sprawdzają w systemie, i wtedy fałszerstwo wychodzi.Tak, czyli dyplom kupiony na bazarku w kijowie, tak samo jak prawko i gruziński paszport. Po co ty się w ogóle udzielasz...
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.