podpis użytkownika
Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.Heh, fani metalu układają się w taką zabawną piramidkę "tró". Na każdym poziomie gardzą tymi którzy słuchają "bardziej lajtowego i mainstreamowego" metalu, a jednocześnie są pogardzani przez tych którzy słuchają jeszcze bardziej ciężkiego i jeszcze bardziej niemainstreamowego metalu niż oni. I ta piramida sięga wzwyż aż do garażowych zespołów które słuchają tylko siebie nawzajem.
Owszem Metallica zeszła trochę ze swojego p🤬lnięcia, ale jak zaczynali , byli jednym z najostrzejszych bandów na świecie.
@MMAchu
Nie ma co spinać zwieraczy. Każdy z nas był takim 14latkiem szukającym szczęścia wśród popularnych zespołów metalowych. Nie każdy od razu wpadał w sidła Burzuma czy Cannibal Corpse
...nudne by było słuchać od 25 lat kawałków na jedno kopyto,
Oldschool w Metalu, to biały kolor, a nie czarny w którym chodzą "metale" od stosunkowo niedawna. Polecam poczytać o wykształcaniu się tego gatunku na przełomie ostatnich 40 lat.
![]()
A słyszałeś może o Venom, Hellhammer, Bathory czy Sabbat? Jeśli Pedallica była kiedykolwiek "ostra" to nie wiem jak byś sklasyfikował wyżej podane zespoły, które zaczynały mniej więcej w tym samym czasie.
P.S.
Metallica król śmietnika![]()
@up
P🤬lisz jak potłuczony dzieciaku. Słuchałem metalu od najmłodszych lat z winyli i taśm magnetofonowych (wiesz w ogóle co to jest?), podałem wyżej przykłady zespołów, które wcale się nie wzorowały na żadnej Pedalice i grały o wiele ciężej niż tenże zespół, ale najwidoczniej nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Są zespoły, które grały w tym samym czasie o wiele ciężej niż ta twoja ukochana Metallica, które wymieniłem wyżej, ale mogę ci podać jeszcze kilka innych przykładów. Choćby nawet polski KAT powstały w 78' roku przez Piotra Luczyka, kiedy miał 12 lat, który grał ostrzej od Pedallici i niósł za sobą wartościowe teksty. Dam ci kolejne przykłady zespołów które grały tak jak oni w latach 80' tylko bardziej agresywnie: Cannibal Corpse, Atheist, Incantation, Beherit i Deicide (koniec lat 80'), Mayhem, Death, Napalm Death, Nunslaughter, Morbid Angel, Vader - znasz te zespoły? Jakbyś znał to nie p🤬liłbyś głupot o tym, że Metallica "to" i Metallica "tamto" tylko zamknąłbyś swój gimnazjalny łeb. Napisałeś, że "ograniczenie się do jednego gatunku jest zj🤬e", ale po twoim poście można śmiało wywnioskować, że jesteś ograniczony, ponieważ gdybyś nie był to znałbyś te zespoły, które wyżej wymieniłem i nie wypisywałbyś żadnych głupot, synku. To co wypisujesz zawsze popieraj przynajmniej jednym prawdziwym i sensownym argumentem, a nie wypisuj jakieś brednie wyssane z palca. Mój wcześniejszy post miał na celu udowodnienie niejakiemu kidiemu1, że się myli, ale najwidoczniej znalazł się jakiś idiota, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem i wyciągać wniosków, który dodatkowo kłóci się na temat, na który nie ma żadnego pojęcia. Poczytaj więcej na ten temat, pooglądaj filmy i zrozum to wszystko to dopiero wtedy możemy porozmawiać, bo na razie nie ma za bardzo z kim, a przede wszystkim dorośnij gimnazjalisto, dla którego Pedallica pełni formę bóstwaJeśli posłuchasz o wiele mądrzejszego od siebie i posłuchasz moich rad zawartych w tym poście to nie zbłaźnisz się więcej tak jak to zrobiłeś tu
![]()
P.S.
Nigdzie nie napisałem, żeby ktokolwiek zmieniał swój gust muzyczny tylko dlatego, że ktoś słucha coś innego oraz też nigdzie nie napisałem, że słucham tylko jednego gatunku...
Na Venomie się wychowałem. C🤬ja wiesz o mnie gimbusie![]()
Idź spać, pchły na dupę czekają bękarciku![]()
To jest właśnie Polska. W tym kraju nawet jak napiszesz, że wg. ciebie gouda to najlepszy ser, to od razu znajdzie się jakaś p🤬da pokroju fullmoon'a, która będzie drzeć mordę, że edamski jest smaczniejszy, ma lepszy kolor i k🤬a większe dziury. Masakra, jeszcze te p🤬lenie typu 'pedalika'. Co to k🤬a rumun jest, że poprawnie pisać nie potrafi? Jebią mu się literki? Totalna dziecinada.
i kto to mówi? widać, że znowu nie zrozumiałeś tego co napisałemśmierć frajerom takim jak ty pedale
"gimbus" - o, widzę że jakimś gimnazjalnym slangiem piszesz
dziecięce to jest twoje myślenie kurewko, gdyż podobnie jak suchy945 nie zrozumiałeś tego co napisałem, a kolejny raz nie będę wszystkiego palcem pokazywał żeby jakieś nie-inteligent próbował cokolwiek zrozumieć. "pedalika" - poćwicz cytowanie idioto, bo ci to nie wychodzi podobnie jak rozumowanie. A poza tym nic nie napisałem co jest lepsze, a co gorsze. Nauczcie się czytać ze zrozumieniem w końcu tępaki
Na Venomie się wychowałem. C🤬ja wiesz o mnie gimbusie![]()
Idź spać, pchły na dupę czekają bękarciku![]()
Fullmoon, proszę, usuń to konto, wyjrzyj na dwór. Siedzisz i hejtujesz.