Wys艂any:
2018-08-22, 12:08
, ID:
5267246
19
Zg艂o艣
Dni tych j馃がych sk馃がysyn贸w s膮 ju偶 policzone. W Warszawie s膮 takie alternatywy, jak Uber, Taxify, 4Mobility, Traficar, z czego dwa ostatnie to wynajem samochodu na minuty. W dw贸ch pierwszych przypadkach klikam i czekam na taks臋, w 4 mobility i traficar bior臋 sobie nowiutkie Mini, Renaultr Clio, czy BMW 1, paruj臋 zestaw bluetooth z car audio w samochodzie, puszczam muz臋 na ca艂y regulator i jad臋 tam, gdzie chc臋. Taks贸wki takie, jak kiedy艣 to ju偶 dinozaury. Nie umiej膮 si臋 skuriwa艂e buraki dostosowa膰, to wyprze je ta艅sza i atrakcyjniejsza konkurencja. NIENAWIDZ臉 tych sk馃がysyn贸w. MPT, Glob Taxi to buraki, wie艣niaki. Glob nale偶y do ex gangstera (chyba S艂owika o ile si臋 nie myl臋), za kierownic膮 siedz膮 byli wyrokowcy, kt贸rzy wychodz膮c na wolno艣膰 zachowuj膮 si臋 dalej, jakby byli w pierdlu. Wie艣niaki, kt贸re sk艂adnie nie umiej膮 zbudowa膰 zdania, grubi, na taxach stare rupiecie cuchn膮ce szczynami, papierosami. Chamscy, aroganccy. Jad臋 raz noc膮, bo z kumplami sobie tripa zrobili艣my. W centrum Warszawy z chodnika wyp馃がala si臋 czarny minivan, nie pami臋tam z jakiego korpo. Tr膮bn膮艂em wi臋c na z艂ot贸w臋, bo 艣wi臋ty ja艣nie pan wyj馃が si臋 tu偶 przed mask膮 mojego auta, w艂膮czaj膮c si臋 do ruchu nawet nie spojrza艂, czy ma wolne. Po kilkuset metrach z艂apa艂o mnie i jego czerwone 艣wiat艂o. Gruby typowy Janusz z w膮sem o czerwonej mordzie odsun膮艂 szyb臋 i zacz膮艂 drze膰, parcha, 偶e "ty c馃がju z Torunia nie jeste艣 u siebie" (Samoch贸d na rejestracji CW, a ten, 偶e z Torunia). Idiota p馃がlony nie zobaczy艂 chyba, 偶e nas jest trzech, a on jeden i awantur臋 k馃がs j馃がy kr臋ci. Nie spu艣ci艂em mu wp馃がlu tylko dlatego, by nie t艂umaczy膰 si臋 w nocy na komendzie. Innym razem stoj臋 na parkingu na Tarchominie i czekam na kumpla. Parking marketu pusty, godzina ko艂o 9 rano, stan膮艂em na parkingu przy samym wje藕dzie, ale wjazdu nie zastawi艂em. Nie powinienem tam stan膮膰, ale parking pusty, a kumpel mia艂 zaraz zej艣膰. Miejsca by艂o tyle, 偶e 2 samochody ko艂o mnie spokojnie by si臋 min臋艂y. Jecha艂 c馃がl z Glob Taxi, je艣li dobrze pami臋tam srebrn膮 Fabi膮 dw贸jk膮. Kiedy ogl膮da艂em YouTube na telefonie, ten uchyli艂 szyby i rykn膮艂 do mnie "Nie masz c馃がju p馃がlony gdzie parkowa膰, tylko stajesz na 艣rodku!?". Na co ja: "Troch臋 kultury chamie!". Gn贸j j馃がy obrzuca艂 mnie mi臋sem, pr贸bowa艂em sprowokowa膰 b贸jk臋, by nauczy膰 c馃がja pokory, ale chyba si臋 艣mie膰 j馃がy spenia艂, bo odjecha艂. By艂 tak gruby, 偶e si臋 w 2 miejsca dla samochod贸w nie zmie艣ci艂, i musia艂 mnie zwyzywa膰.... J馃が taksiarzy, taryfiarzy, cierp贸w j馃がych, 艣mierdz膮cych oszust贸w. Jak dobrze, 偶e za 5-10 lat widok waszych zapitych, czerwonych mord i przedpotopowych z艂om贸w zniknie z ulic. C馃がje nie myte, robi膮 protesty, blokuj膮 ulice w akcie desperacji, bo ich konkurencja gnoi.... A robi膮 co艣 w tym kierunku, by polepszy膰 sw贸j wizerunek? Sami sobie antyreklam臋 robi膮. To jak z parad膮 r贸wno艣ci - jak mamy akceptowa膰 zwi膮zki homo, jak id膮 dewianci i zachowuj膮 si臋 obescenicznie? Mam wra偶enie, 偶e chyba wszyscy z艂ot贸wiarze maj膮 co艣 z g艂ow膮, a kierowcy taks贸wek to chyba nie zaw贸d, a stan umys艂u.
podpis u偶ytkownika
"Najlepsz膮 form膮 obrony jest atak" - Adolf Hitler